Forum Discussion
U mnie jest problem z samym uruchomieniem, gra przy włączaniu znika z powrotem do origina z przyciskiem "graj". Mam nadzieję, że ktoś pomoże w rozwiązaniu w tej sytuacji. Dodam, że jeszcze działało normalnie, ale któregoś razu origin zopstał uruchomiony na innym komputerze a potem znowu na tym i od tego momentu nie działa. Proszę o pomoc, jeżli ktoś wie co może być przyczyną.
- kreatora5 years agoHero (Retired)
@Aerinaa p
piewsza opcja jest taka,że prawdopodobnie plik uruchamiajacy gre zotał zablokowany podczas rutynowego skanowania wykonanego przez program antywirusoey pobrany z netu, Ostatnio częste zjawisko. Jesli macie program antywirusowy Avast , AVG, Sophos,Kasperski albo inny odinstalijujcie go do zera. Na dzis kazdy z tych programow potrafii zablokować losowo pliki gry, Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronią wasze komputery.
Tu jak odinstalować Avast
https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
Jeśli macie inne programy niż Avast woiszcie w Google jego nazwę plus słówko Uninstall, bo odnstalowąc ten program bezpiecznie jest posluzyć sie wskazówki twórcy progranu,
Po odinstalowaniu antwirusa, naprawcie gre na Origin aby naprawic poblokowane pliki.
Origin./Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry- opcja Napraw
. Mozecie oczywiscie dodac 2 pliki Origin - Origin. exe i OrigiClientService.exe oraz 2 pliki gry TS4.exe oraz TS4_x64.exe - razem cztery pliki do wyjatkow w waszym dotychczaswoym programie antywirusowym jesli potraficie to zrobić.2, Druga opcja zepsul sie folder gry.
Idźcie do Dokumenty > Electronis Arts > The Sims 4 folder.
Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4Sciezka do tego folderu na Macku
Otwórzcie Findera, klikając jego ikonę w Docku.
W Finderze otwórzcie folder Dokumenty. Otwórz folder Electronic Arts.Nastepnie obojetnie czy to Mac czy PC przenieście /wysuńcie myszka folder The Sims 4 na pulpit i spróbujcie uruchomić grę.
Jesli gra sie właczy to utworzy nowy folder The Sims 4 i bedzie to znaczyć, ze przyczyna błedu tkwi w waszym starym folderze gry. W takim wypadku potwierdźcie ze to zadziałalo bo nastepnym krokiem będzie odzyskanie waszych starych zapisów i bibliotekiNie jestem pracownikiem EA
- 5 years ago
Żadna z tych opcji nie pomaga niestety. Co robić dalej? Pisać do Orgin?
- 5 years ago
Co prawda tworzy się drugi folder, ale gra dalej się nie uruchamia.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 60 minutes ago
- 6 hours ago
- 6 hours ago
- 2 days ago