Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Skaczacy obraz w sims 4

POMOCY!

Wczoraj zainstalowalam najnowsza akualizacje do gry Sims 4 - nie mam pojecia co moglo sie stac ale teraz obraz w grze mi skac ze i pojawiaja sie czarne plamki?? Rozwazalam problem z moja karta graficzna ale poza gra wszystko chodzi tak jak powinno - w momecie wlaczenia gry obraz zaczyna skakac.

Prosze o pomoc, Dziekuje

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    Zrobilam aktualizacje sterownikow i mysle, ze gra chodzi lepiej...
    Dziekuje za pomoc 🙂

4 Replies

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@lauraanddodo2013 Witaj!

Na początek spróbuj tych kroków:

Jeżeli grasz na PC:

1. Spróbuj naprawy gry łatwy szybki i przyjemny krok na początek - INSTRUKCJA

2. Jeśli naprawa nie skutkuje spróbuj grę po prosto przeinstalować:

1. W aplikacji Origin - > Bibiloteka Moje Gry -> Prawy klik na grę - > Opcja Odinstaluj
      2. Usuń pliki gry (w domyślnej lokalizacji): C:\Program Files (x86)\Origin Games
    3. Uruchom grę w trybie 32 bitów - INSTRUKCJA 

4. Jeśli używasz modów spróbuj je wyłączyć - instrukcja jak to zrobić - INSTRUKCJA 

5. Tryb okna - INSTRUKCJA

6. W częstych przypadkach uszkodzone pliki zapisu mogą powodować problem z uruchomieniem gry i najlepszym sposobem wykluczenia tego jest tzw. zresetowanie gry Sims 4 - spowoduje to utworzenie nowego "świeżego" folderu ustawień/zapisu celem przetestowania - INSTRUKCJA

7. Radzimy również aktualizację sterowników do Twojej karty graficznej,  gdyż większość problemów z błędnie wyświetlanym obrazem (cienie, dziwne koloryw grze) bądź nawet uruchomieniem samej gry, rozwiązuje właśnie taka aktualizacja  - jak to zrobić i gdzie je pobrać znajdziesz w naszej INSTRUKCJI

Powodzenia!

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    Zrobilam aktualizacje sterownikow i mysle, ze gra chodzi lepiej...
    Dziekuje za pomoc 🙂
  • U mnie wystarczyło w opcjach gry przywrócenie wartości domyślnych. 

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    4 years ago

@wekatoma  Witaj 🙂

Dziękuję za podzielenie się dodatkową sugestią, ale ostatnia wypowiedź w tym wątku została udzielona blisko 4 lata temu i problem został już rozwiązany.

Z racji zasad panujących na forum w związku z odkopywaniem starszych tematów, zamykam go.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,320 PostsLatest Activity: 9 minutes ago