Forum Discussion

Arcialeth's avatar
Arcialeth
Seasoned Newcomer
2 months ago

Spowalnianie czasu na parceli, gdy przyspieszam na 3

Od dawna ten problem mnie denerwuje.
Czy u was też jest tak, ze grając, sim pojedzie do pracy i nagle wchodzi jakiś random (do domu, czy stoi przy drzwiach) i czas zwalnia mimo, ze jest na x3? Da się to jakoś naprawić? ZMienić w opcjach?  Tak samo jak gdy coś sim robi (np. maluje) daję na 3 i ta x3 mam wrazenie, ze działa jak zmodyfikowane x2. 

Jakieś pom,ysły? Od rauz mowie, nigdy nie gralam na modach w the sim 4 (Jestem na to za leniwa)

3 Replies

• wikipedyyy's avatar
    wikipedyyy
    Seasoned Rookie
    2 months ago

Jeżeli chodzi o problem z randomowymi simami pojawiającymi się na parceli należy kliknąćna drzwiach wejściowych opcję nie wpuszczaj natrętów oraz wyłaczyć pełną wolną wolę w opcjach gry. Wtedy NPC się nie pojawią. Natomiast zwoniony czas podczas malowania obrazów przez sima to nie bład. Jest to jedynie ułuda, gdyż czas na 3x przyspiesza w momencie, gdy simowie są w pracy bądź śpią. Twórcy celowo przyspieszają jeszcze bardziej czas, aby gracze podczas, gdy nie mogą sterować swoimi postaciami się nie zanudzili. Nie jest to więc błąd lecz zwyczajne działanie czasu 3x podczas dostępności szybkiej zmiany czynności sima 😸

• Arcialeth's avatar
    Arcialeth
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Jeju, wolałabym, żeby zachował prędkość z 3x jak jest w pracy, bo dosłownie mnie nerwi patrzenie jak simy na parceli sie kiwają w oczekiwaniu na wpuszczenie do domu (Nawet zablokowanego). Jakos w The sims 3 czy 2 wydaje mi sie, że działało to lepiej.

• wikipedyyy's avatar
    wikipedyyy
    Seasoned Rookie
    2 months ago

Niestety jeśli nadal pojawiają się z opcją nie wpuszczaj natrętów oraz z wyłączoną pełną wolą trzeba będzie ich wysyłać do domu. Na wierszu poleceń włączonego za pomocą CTRL+SHIFT+C należy wpisać kod testingcheats.on,  a nastepnie po jego wpisaniu klikając na sima lewym przyciskiem myszy wyszukać opcję usuń lub wyślij do domu. W teorii opcja wyślij do domu jest dostępna bez kodów lecz często wymaga ingerencji sima z granej rodzinki

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,476 PostsLatest Activity: 5 hours ago