Forum Discussion

aojde's avatar
3 years ago

The Sims 4 żyj odważnie - problem z usunięciem

Hej. Mam problem z uruchomieniem gry The Sims 4 po zainstalowaniu darmowych dodatków z epic games żyj odważnie. Zainstalowałam Launcher, wszystko zainstalowało się okej, ale gra na aplikacji EA z "w bibliotece" zamieniła się na  "Edycja Standardowa na Epic" i straciłam obiekty z edycji specjalnej. Usunęłam konto na epic games, odłączyłam konta pomiedzy EA a Epic Games, odinstalowałam Launcher Epic i nie jestem w stanie uruchomić gry przez EA, pokazuje mi błąd, że nie mam zainstalowanego Launchera Epic. Zainstalowałam Launchera ponownie i próbuje usunąc grę z biblioteki, ale nie mam w ogóle opcji "odinstaluj" (szukam w  dobrym miejscu, gra fizycznie w "trzech kropeczkach" nie ma opcji odinstaluj). Nie chcę instalować tych darmowych dodatków, chcę poprostu móc normalnie włączyć grę. Czy jedyną opcją jest całkowite usunięcie gry z komputera i zainstalowanie jej ponownie tylko przez aplikację EA? Mam sporo dodatków i nie chciałabym ich stracić, ale też musieć ich wszystkich ponownie instalować. Czy jestem w stanie jakkolwiek to naprawić, czy chcąc pobrać darmowe dodatki zepsułam sobie całkowicie grę?

8 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Cześć @aojde 

Zgłoszenie o tym problemie trafiło już do naszego zespołu gry i  jest obecnie badany przez zespoły Epic i EA. 

Na tą chwilę jest jedno rozwiązanie, które często pomaga graczom w podobnej sytuacji. Zostało ono podane na naszych angielskich forach gdzie śledzimy ten problem. Zamieszczam tłumaczenie poniżej. 

Po odebraniu pakietu nowe DLC nie pojawiało się w mojej aplikacji EA, dopóki nie uruchomiłem The Sims 4 za pośrednictwem Epic Games. Po tym DLC pojawiło się  w aplikacji EA, mogłem je pobrać i uruchomić grę za pośrednictwem aplikacji EA, nawet przy zamkniętym Epic Games.
    Po uruchomieniu The Sims 4 do Epic spróbuj wyszukać potrzebne DLC za pomocą paska wyszukiwania, zamiast korzystać z menu Zarządzaj dodatkami.

Dam znać jeśli będziemy mieli dodatkowe informacje na ten temat. 

• aojde's avatar
    aojde
    3 years ago

Udało mi się zainstalować dodatki, wszytsko jest widoczne w grze, gra też się włącza normlanie przez EA. Chce odinstalować całkowicie wsyztsko z Epic, ponieważ po zainstalowaniu tych dodatków gra chodzi tragicznie wolno, nie da się w nią grać i gra podstawowa z edycji specjalnej zmieniła się spowrotem na wersję podstawową. Mam już dodatek przygoda w dżungli i nie chce tracić rzeczy z edycji specjalnej dla kilku nowych ubrań. Chce się tego całkowicie pozbyć z komputera. Problem jest taki, że w aplikacji Epic w trzech kropeczkach nie mam opcji odinstaluj. Usunięcie konta na Epic, rozłączenie kont i usunięcie launchera nic nie dało, nie mogę wtedy w ogóle otworzyć gry, dostaje informacje zwrotna, że nie ma launchera Epic i nie mogę uruchomić gry. Teraz to nawet nie mogę ponownie rozłączyć kont, bo można to zrobić raz na pół roku.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@aojde

Problem jest bo nie da się odinstalować czegokolwiek z Biblioteki EA. Raz kupione zostaje dodane do biblioteki EA i tam będzie zawsze, no a jak było kupione na Epic to musisz grę uruchamiać przez Epic. Trzy kropeczki i opcja odinstaluj na EA ap sluża tylko do odinstalowania gry z komputera - nie można tą opcja usunąć gry z Biblioteki.
    Proponuje ci kontakt z polskim doradcą EA - najlepiej na czacie, bo tylko on może ci pomóc rozwiązać ten problem z kontem i usunięciem tych dodatków z Biblioteki - jednak na pewno nie odzyskasz kasy za te dodatki bo to musiałabyś załatwiać z Epic
    https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-poprzez-strone-EA-Help/m-p/5877452#U5877452

• aojde's avatar
    aojde
    3 years ago

Może źle coś napisałam, ale ja chcę usunąć grę z launchera Epic, nie z EA. Mam kilkanaście dodatków na EA, konto ja Epic Games mam jeden dzień i chce usunąć grę stamtąd. Chce uruchamiać grę przez EA i nie mieć nigdy więcej nic wspólnego z Epic, które zepsuło moja grę. Czy jeśli odinstaluje całkowicie grę z komputera, usunę konto na Epic, rozłącze konta i zainstaluje grę ponownie przez EA to gra będzie działać poprawnie? Kontaktowałam się wczoraj z supportem Epic, czekam na odpowiedź. Myślałam, że może ktoś już przez to przechodził i ma rozwiązanie 🙂

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@aojde

Problem nie jest w odinstalowaniu gry - usun recznie do kosza wszystkie gry Epic z folderu Epic games (Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C.> Program Files > Epic Games)
    Problem jest w usunieciu gier Epic z twojego konta EA i z Launchera Epic
    Skontaktowalaś sie już z suportem Epic wiec musisz niestety czekać na odpowiedź

• aojde's avatar
    aojde
    3 years ago

Dzięki za odpowiedź. Skontaktowałam się z nimi wczoraj wieczorem i czekam na odpowiedź. Spróbuję dzisiaj jeszcze raz tego samego co wczoraj plus waszych podpowiedzi, może się uda. Dzięki 🙂

• Hej, mogłabyś dać znać jak rozwiązałaś problem, bo ja też chciałabym pozbyć się konta z launchera. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,323 PostsLatest Activity: 9 hours ago