Forum Discussion

Simsowygostek's avatar
3 years ago

The Sims 4 - nie działają fajerwerki ani Festiwal Miłości

Problem z grą The Sims 4. Mam wszystkie dodatki. Są dwa problemy:

A) Festiwal miłości w San Myshuno - kiedy odbywa się ten festiwal i moi simowie mieszkają w dzielnicy mody to nie pojawiają się żadne obiekty festiwalowe, festiwal jakby się nie odbywał. 

B) Jest problem z fajerwerkami. Kiedy chce je odpalić, sim się jakby resetuje i nie można odpalić żadnych fajerwerek. Jak rozwiązać ten problem? 

6 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@Simsowygostek

Czy uzywasz modów w grze?
    Jeśli uzywasz modyfikacji z netu w grze
    Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. w Dokumentach Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
    Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
    Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
    Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
    Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
    Przeczytaj tez ten podrecznik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Jesli nie uzywasz modyfikacji w grze to tylko wywal ten plik i foldery cache wzmiankowane wyzej i napraw gre na Origin

• NIE UŻYWAM ŻADNYCH MODÓW. Naprawa gry w Origin nie pomaga. Usunięcie jakichś cache też nie pomaga. Gdzie ich szukać w ogole?

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Simsowygostek

Foldery cache znajdują sie w folderze gry The sims4 w Dokumenty/Electronic Arts
    Sciezka do folderu gry The Sims4 w Win 10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu i z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Usuwasz foldery ze słowem cache w nazwie oraz plik localthumbcache.package. Wszystkie te foldery oraz plik gra odtworzy po włączeniu .
    Sprawdź takze czy w nowej grze masz taki sam błąd. (Tego błędu na pewno nie ma gdy sim nie mieszka w San Mychuo ale odwiedza festiwal.)
    Być moze ten bug u ciebie jest zwiążany z miejscem zamieszkania sima

• Nie pomogło. Uważam że powinna byc opcja reklamacji gry czy cos takiego poniewaz gra jest uszkodzona. Przez to że nie dzialaja fajerwerki to np co najmniej dwa festiwale tez sa zbugowane bo nie ma pokazu fajerwerkow. 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @Simsowygostek

Problem w tym że niewielu osobom nie działają fajerwerki. Nie ma takiego zgloszonego bugu gry. Mnie fajerwerki działają.
    Sprawdziłeś czy w nowej grze masz ten sam błąd?
  • Problem z festiwalem pojawia się od samego początku, jak tylko zaczynam nową grę. Problem z fajerwerkami następuje po jakimś czasie, na początku nowej gry fajerwerki działają ale po paru dniach gry pojawia się ten sam problem. Czy istnieje jakokalkowiek możliwość reklamacji kupionej gry? Jest wyraźnie uszkodzona. Próbowałem już wszystkich wymienionych wyżej rozwiązań, również odinstalowałem grę i zainstalowałem ponownie. Grę kupiłem poprzez platformę origin, nie mam wersji pudełkowej.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,153 PostsLatest Activity: 14 hours ago