Forum Discussion

karolkabinek's avatar
5 years ago

The Sims 4 - odzyskanie zapisu gry

Cześć

Dzisiaj dnia 19.03.2021 r uznałam, że po miesięcznej przerwie nadszedł czas zagrania w Sims 4. Gdy wreszcie uruchomiłam grę okazało się, że cały mój zapis gry został usunięty..
(Wszystkie moje zapisy). Folder Saves nie ma żadnych danych. Jest pusty. Również moje konto w simsach nie ma żadnych rodzin które dotąd stworzyłam.

Jestem strasznie tym rozczarowana. Ktoś gdzieś sugerował, by robić kopię zapasową na pendrive, ale to by było niepoważne. Produkt nie powinien mieć takiej wady (a jeżeli należy robić sobie samemu bezpieczną kopię to bardzo proszę, by z kolejną aktualizacją umieścili taką informację w widocznym miejscu).

Czy ktoś wie jak mogę przywrócić mój zapis, czy jestem skazana na grę całkowicie od nowa ze świadomością, że ona i tak z góry jest skazana na kolejne wykasowanie?
Być może ktoś z was da mi bezpośredni kontakt to pomocy EA? Z góry dziękuję i pozdrawiam. 

1 Reply

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@karolkabinek

Nie jest to wada produktu ale "zasługa" twojegp komputera wiec zadna aktualizacja ci tego nie naprawi. Obwiniać alezy albo program antywirusowy ktory sobie zainstalowalas z netu albo Microsoft za niedopracowana usluge OneDrive
    Wyglada na to ze caly stary folder gry albo zniknal albo gra nie ma dostepu do niego. Moga byc dwa powody tego:
    1. Sprawdz czy nie masz dwoch folderow o nazwie The Sims4 w Dokumenty /Electronic Arts , Jesli masz dwa to oznaczam ze dostep do starszego zablokowal ci twoj program antywirusowy pobrany z netu
    taki jak Avast , Avg, Norton, Sophos. McAfee, Kaspersky czy inny podobny. Odinstaluj go albo wylacz
    Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
    https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
    Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall,
    Jesli chcesz go testowo tylko wylaczyc wpisz w Google jego nazwe i slowko Disable . Nastepnie wyszukaj w pokazanych linkach instrukcje jak to zrobić.
    Dalej - .z folderu z nowszą datą powstania usun foldery Saves i Tray, Nastepnie skopiuj foldery Saves i Tray w starszym folderze gry i wklej je do nowszego na miejsce usunietych.

Teraz usun starszy folder gry i napraw gre - problem powinien zniknąć o ile znów nie wlaczysz antywirusa, ktory go zablokuje przy następnym rutynowym skanie komputera 

Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładkę gry - opcja Napraw

2. Stary folder The Sims 4 zniknął, bo został arbitralnie przeniesieone w chmure przez twoj komputer, Na Icloud na Macu lub na OneDrive na Windowsie. i gra po wlaczeniu utworzyla nowy pusty folder w miejce przeniesionego,
    O ile na Macu jest łatwo znaleźć taki folder o tyle na OneDrive to sie rzadko udaje bo komputer czesto imieszcza go w Hidden - ukrytych folderach. Musisz kompletnie wylaczyc uługe OneDrive bo jak komp to raz zrobił to będzie to robił zawsze
    https://support.office.com/pl-pl/article/turn-off-disable-or-uninstall-onedrive-f32a17ce-3336-40fe-9c38-6efb09f944b0?ui=en-US&rs=en-US&ad=US
    Jesli jestes na Macu poszukaj swojego starego folderu gry na Icloud.
    https://bluebellflora.com/2017/02/06/sims-3-and-sims-4-not-loading-save-games/

Nie jestem pracownikiem EA

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 13 days ago
7,708 Posts