4 years ago
The sims 4 aktualizacja
Zaczęłam zgrywać sobie nowa aktualizacje the sims 4. Miałam chyba 50% gdy nagle cały komputer mi się zawiesił. Wcześniej gra działała bez zarzutu, aktualizacje przechodziły pomyślnie. Nawet naprawa g...
@DestiDTmspp
Mialas ten link juz w poprzednich postach ale podaje jeszcze raz
https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0
Pobierasz wszystkie VC++x64 czy VC++x86 pliki z tych linkow oprocz takich ktore dodatkowo w nazwie maja wersja: arm.
Wersja arm ie jest pzeznaczona dla twojego komputera
no ja wiem ale mi chodzi czy mam pobierac x64 czy x86 bo nie wiem ktore pobierac
okej okej, a mam też pobierać jakąś tam bibliotekę czy nie?
i nie rozumiem jak zrobić ten skan
za skomplikowane dla mnie
rozumiem, no zobaczę jeszcze.
to jak pobrałam te pliki z tej strony, ale skanu nie zrobiłam bo jest dla mnie zbyt skomplikowane to co teraz mam zrobić?
no to są zainstalowane i wczoraj te pliki instalowałam więc w sumie robiłam restart komputera
tylko nie mam zainstalowanych plików te które mają 2010 w nazwie bo jak chciałam zainstalować to żadnych plików nie było na tej stronie co mnie przekierowało
a okej to zaraz zrobię ten restart.
to co teraz powinnam zrobić? coś jeszcze czy mogę już spróbowac pobrać origina a potem simsy zaaktualizować?
jak narazie jest super! zgrałam origina, nie było tak jak wtedy że mi się wyłączył w trakcie pobierania
zobaczę zaraz jak będzie z simsami
tylko teraz chyba mam inny problem
bo procenty stoją mi w miejscu i nie wiem czy to zaraz się naprawi czy nie ;/
dobra, origin pobrał się normalnie i zaczęłam aktualizować simsy
Przygotowanie do pobierania poszło normalnie ale jak już była ta normalna aktualizacja to znów zmroziło mi ekran
No nie wiem, spróbuję jeszcze raz.
No i jak jest przygotowywanie do aktualizacji to wszystko działa ale jak pobiera się aktualizacja to znowu mrozi mi ekran. Jak poruszam kursorem to z opóźnieniem się porusza.
@DestiDTmspp
Wyglada na to ze instalowanie aktualizacji tak obciąza komputer - procesor prawdopodobnie - ze ten sie zawiesza.
Zrób DxDiag tego komputera.i zalacz go tutaj. Nie bedzie kompletny bo Win7 nie potrafi zglosić problemów z systemem ale bedzie przynajmniej widać jaki masz procesor, jaką kartę graficzną, jakie sterowniki i z ktorego roku oraz ile pamieci operacyjnej RAM to ma dostepnej.
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956
Jednak jesli jest problem z systemem chlodzenia procesora, to tego DXDiag nie pokaze . Tego typu problemy moze tylko zdiagnozować serwis komuterowy badajac dostaczony komputer.
...
origin i simsy są zgrane na dysku e
teraz mam jakis problem i nie moglam origin odpalic, teraz go znow instaluje bo wyskoczył jakis blad
"program e:/origin/Qt5Xml.dll nie jest przeznaczony do uruchamiania w systemie windows albo zawiera błąd"
i chcialam spytac
czy moze to przez to ze mi sie komputer przegrzewa? moze powinnam wyczyscic go z kurzu i cos pomoze?
nie moge usunac za pomoca tgpego programu bo wyskakuje mi ze nie moge i pozniej mam jakies pliki ktore moge zaznaczyc a nie chce usunac czegos czego nie powinnam
to poprosze tate aby mi przeczyscil z kurzu, moze to cos pomoze bo nie byl oczyszczany chyba 3 lata wiec no