Forum Discussion
No mi właśnie ten problem nie daje spokoju od tygodnia. W którymś momencie po aktualizacji język zmienił się bezpowrotnie na czeski. Mogę spytać czy w tym momencie udało się komuś odmienić język ??
Hej @Angelka0508 @Kikkutek @Imimce
Dzięki za Wasze zgłoszenia.
Abyśmy mogli przyjrzeć się tej sytuacji, powiedzcie nam:
- Czy została do Waszego konta przypisana w ramach bezpłatnej wersji?
- Czy gra została przez Was kupiona w preferowanym języku, zanim została udostępniona jako darmowy produkt?
- Czy na Waszych kontach są aktywne ulepszenia gry np. Ulepszenie do cyfrowej edycji specjalnej?
Jeśli wcześniej poniższe kroki nie zostały przez Was wykonane, poproszę Was o:
- Usunięcie gry z poziomu biblioteki gier.
- Wyczyszczenie pamięci podręcznej EA app. Wyczyść pamięć podręczną, aby rozwiązać problemy ze swoimi grami
- Ponowne zalogowanie się do aplikacji i upewnienie się, że język aplikacji został odpowiednio ustawiony. Jak zmienić język w EA app.
- Ponową instalację gry.
- Jeśli podczas instalacji nie ma do wyboru z listy rozwijanej interesującego Was języka, który wcześniej był dostępny - poproszę Was o przesłanie zrzutu ekrany z dostępnymi językami.
- 12 months ago
Odpowiadam na pytania:
Nie. Gra nie została przypisana w ramach wersji bezpłatnej
Tak, grę zakupiłam już lata temu w wersji polskiej. Od początku grałam po polsku
Nie mam ulepszeń
Wykonałam dwukrotnie, po kolei wszystkie zaproponowane kroki. EA jest po polsku, zaznaczony region i język - polski, pamięć wyczyszczona i gra ponownie zainstalowna. Podczas instalacji gry nadal jedyną dostępną opcją języka jest angielski ☹️ - EA_Kuba12 months ago
Community Manager
Dzięki za informację @Kikkutek @Imimce, jeśli pojawią się dodatkowe informacje na temat tego problemu - dam Wam znać.
@Angelka0508 Jeśli znajdziesz chwilę - przekaż nam proszę informacje zamieszczone w poprzednim poście.
- 12 months ago
Nie jestem pewna o jaki post chodzi, bo ten jest moim pierwszym, który otworzyłam. Przedwczoraj mój problem ewoluował, bo teraz gra nie chce się w ogóle uruchomić. Niektórzy polecali odinstalowanie i zainstalowanie ponownie, tak też zrobiłam i teraz gra za każdym razem pokazuje komunikat 'uruchomienie gry nie powiodło się, spróbuj później, oczywiście pozniej też nie działa.
A wracając do początku problemu, w którymś momencie po aktualizacji patcha z 28 lutego moja gra była całkowicie po czesku z żadną możliwością zmiany języka.
- 12 months ago
Serdecznie dziękuję za zainteresowanie tym problemem, będę czekać na informacje. Mam nadzieję, że może kolejna aktualizacja rozwiąże problem, skoro pojawił się po ej ostatniej z końca lutego. Pozdrawiam!
- EA_Kuba12 months ago
Community Manager
Hej @Angelka0508
Dzięki za odpowiedź, miałem na myśli mój wcześniejszy wpis w tym wątku czyli:
@EA_Kuba napisał/a:
Hej @Angelka0508 (...)
Dzięki za Wasze zgłoszenia.
Abyśmy mogli przyjrzeć się tej sytuacji, powiedzcie nam:
- Czy została do Waszego konta przypisana w ramach bezpłatnej wersji?
- Czy gra została przez Was kupiona w preferowanym języku, zanim została udostępniona jako darmowy produkt?
- Czy na Waszych kontach są aktywne ulepszenia gry np. Ulepszenie do cyfrowej edycji specjalnej?
Jeśli wcześniej poniższe kroki nie zostały przez Was wykonane, poproszę Was o:
- Wyczyszczenie pamięci podręcznej EA app. Wyczyść pamięć podręczną, aby rozwiązać problemy ze swoimi grami
- Ponowne zalogowanie się do aplikacji i upewnienie się, że język aplikacji został odpowiednio ustawiony. Jak zmienić język w EA app.
- Ponową instalację gry.
- Jeśli podczas instalacji nie ma do wyboru z listy rozwijanej interesującego Was języka, który wcześniej był dostępny - poproszę Was o przesłanie zrzutu ekrany z dostępnymi językami.
edit: Połączyłem kilka nowych wątków poruszających ten problem w jeden oraz wydzieliłem komentarze z innej dyskusji z zeszłego roku.
- 12 months ago
Ah, przegapiłam. Gra była w pełni kupiona na Originie w Polsce w języku Polskim. W 2015 przeprowadziłam się do UK i tu też nie miałam problemu z językiem bo Origin było świetna platforma, która pozwalała na zmianę języka. Gdy Ea App zastąpiło Origin simsy miałam wyłącznie w języku angielskim, bo jak to się tłumaczono Apka na PC korzysta z regionu, więc mieszkam w UK to mam tylko angielski. Nie mam pojęcia skąd się czeski wziął, ale szukając pomocy natknelam sie na Szkota który miał ten sam problem ale zero odpowiedzi. Wszystkie kroki zostały wykonane i teraz jak na złość gra nie chce się uruchomić w ogóle.
- EA_Kuba12 months ago
Community Manager
Hej wszystkim,
Zostałem poproszony o sprawdzenie czy opisany przez Was problem pojawia się nadal?
Podobnie jak poprzednio poproszę Was o:
- Ponową instalację gry.
- 12 months ago
Odinstalowanie aplikacji i TS4 nic nie daje, kilkakrotnie uruchamiałam aplikacje podobnie, kilkakrotnie odzyskiwałam pamięć podręczną, kilka razy pisałam do supporta na EA, niestety tam nie potrafią pomóc. Ciągle tylko piszą że zgłoszą ten problem do techników itd, proszę być cierpliwym, obiecują że jak najszybciej zajmą się sprawą ale nic sie nie dzieje.. Rozumiem że mój problem może być związany z tym że mieszkam w UK jednad podstawka gry jest zakupiona w Polsce i przez ponad rok czasu gra działała w języku polskim bez problemu..
- 10 months ago
Mam ten sam problem z simsami. Wczoraj kupilam i zainstalowalam kilka dodatkow "razem razniej" "kuchnia na wypasie" "byc rodzicem" i "domowy kucharz". Po instalacji wszystkie przedmioty z dodatku "kucharz domowy" byly pokazane jako *DEBUG a w tworzeniu sima nowe aspiracje zwiazane z tym dodatkiem wogole sie nie rozwijaly z informacja. Postanowilam naprawic gre i to po tym moj jezyk nagle przestawil sie na angielski. Probowalam krokow z tego forum wlacznie z deinstalacja ale nic nie dziala. Przy instalacji moge wybrac jedynie jezyk angielski choc wszystko a w plikacji jest ustawione na jezyk polski. Czy ktos juz naprawil ten problem?..
- 10 months ago
Problem NADAL ISTNIEJE. Mnie to już zaczęło poważnie irytować. Mam oryginalną grę ze wszystkimi dodatkami. Zapłaciłam za całość naprawdę gruby pieniądz, bo sami wiecie, to nie są tanie rzeczy. Coś się zepsuło KILKA MIESIĘCY TEMU, język zmienił się na obcy, którym operuję wprawdzie w stopniu średnio zaawansowanym, ale specyficzne gry i żarty jęykowe w Sims sprawiają mi w angielskim duże trudności.Gra się niekomfortowo, czasami popełniam głupie błędy, bo coś źle zrozumiałam. Piszę o tym problemie w tym wątku już po raz n-ty. I nic, zero skutków, chociaż robiłam już wszystko, co było proponowane, jako rozwiązanie. :/
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 8 hours ago
- 14 hours ago
- 19 hours ago
- 20 hours ago