Forum Discussion

Cecyilly's avatar
Cecyilly
New Rookie
6 days ago

Wolne działanie gry

Moja gra po prostu strasznie się baguje. Cas działa wolno, myszka nie nadąża za ruchem choć nawet da się edytować sima , gorzej jest w trybie budowania i życia. Każdy ruch ekranu zajmuje wieczność nie da się zrobić nic.

Wyłączałam i wyciągałam mody wszystko działa tak samo. Także testowałam grę bez żadnych danych.

Zdarzało mi się, że gra już się zwieszała i korzystałam z tutorialu na stronie simsów, wyrzucałam nie działające mody ale teraz to nie działa. 

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 days ago

Hej Cecyilly​ 

Na początek upewnij się, że gra i EA app są w pełni zaktualizowane. Potem w EA app kliknij w grę i wybierz opcję naprawy - to sprawdzi pliki i często usuwa takie przycięcia.

Dobrze też zrobić tzw. clean boot systemu, czyli uruchomić komputer tylko z podstawowymi usługami. Dzięki temu sprawdzisz, czy coś w tle nie blokuje gry.

Na koniec uruchom komputer ponownie i spróbuj jeszcze raz odpalić grę na czysto. Jeśli wtedy działa płynnie, to znaczy, że winowajcą jest jakiś program działający w tle.

Daj znać czy po tym gra ruszyła normalnie.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 9 hours ago
7,719 Posts