Forum Discussion

natdzik753's avatar
natdzik753
New Novice
10 hours ago

Wymagana naprawa The Sims 4

Cześć,

Zgłaszam się do was z problemem dotyczącym gry The Sims 4. Po najnowszej aktualizacji, którą wykonałam dzisiaj 22.07.2026r. nie mogę uruchomić gry. Przed aktualizacją skopiowałam foldery MODS I SAVES w razie problemów z zawartością zmodyfikowaną spowodowanych przez aktualizację. Przeczytałam również że przy aktualizacji powinno się usunąć plik localthumbcache.package, tak więc zrobiłam. Niestety gra się nie uruchamia, próbowałam także wyciągnąć z folderu The Sims 4 folder MODS całkowicie i również to nie poskutkowało. Pare razy naprawiałam grę w aplikacji EA App i próbowałam również odpalenia gry z innego konta użytkownika. Niestety nic nie skutkuje i martwię się, że już nigdy nie będę miała możliwości zagrania. Proszę o pomoc, z góry dziękuje i w załączniku przesyłam ss okienka z informacją o błędzie, które wyskakuje przy próbie uruchomienia gry:)

7 Replies

• natdzik753's avatar
    natdzik753
    New Novice
    8 hours ago

Zmieniłam nazwę folderu The Sims 4 w Dokumentach na The Sims 4 STARE, żeby gra utworzyła nowy folder. Odinstalowałam całkowicie grę z EA App, a potem zainstalowałam. Na początku wyskakiwało Mi powiadomienie o tym, że część tej aplikacji została zablokowana przy próbie uruchomienia gry, ale wyłączyłam w ustawieniach zabezpieczeń Windows tą opcję i gra w końcu się uruchomiła. Podmieniłam teraz te dwa foldery (MODS I SAVES) na te ze starego folderu i wszystko jak na razie działa. Mam nadzieje, że tobie też to pomoże;)

• martabb202's avatar
    martabb202
    Not applicable
    4 hours ago

A wiecie może co zrobić jak po aktualizacji wyświetla się to?

• VerciQ's avatar
    VerciQ
    Seasoned Novice
    4 hours ago

Takie dwa błędy mam. Nie działa naprawa, nie działa reset komputera. Nic w zasadzie nie działa. Chciałam od nowa zainstalować grę jednak opcja odinstalowania gry przez aplikację EA także nie działa (nic się nie dzieje).

• Grudziaa's avatar
    Grudziaa
    Newcomer
    3 hours ago

Wejdźcie w Windows Defender i tam będą alerty bezpieczeństwa. (Jak nie możecie znaleźć to zróbcie skan i wtedy powinny się wyświetlić poprzednie). Zauważycie że do każdej próby odpalenia simsow jest przypisany alert i kwarantanna Launchera simsow. Z jakiegoś powodu Windows Defender czyta po aktualizacji Launcher jako Trojana. Jak klikniecie w alert i trzy kropki to macie opcje usuń i chyba przywróć lub coś takiego. Kliknijcie przywróć i potem wiśmy powinny już działać normalnie. :) 

• Juulkaa99's avatar
    Juulkaa99
    Seasoned Newcomer
    3 hours ago

"Inteligenta kontrola aplikacji" to mi blokowało lanucher w windows 11, wyłączyłam i poszło, mam nadzieję, że pomoże

• Ale czy to jest bezpieczne? Informacja z alertu jest taka: 

Ten program jest niebezpieczny i wykonuje polecenia osoby atakującej.

Czy w związku z tym jak wyłączę kontrolę, to nie wpuszczę sobie wirusa wstrętnego?

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,838 Posts