Forum Discussion
@Karolinka10, zaktualizowałaś sterowniki karty graficznej?
Wyłączyłaś działające w tle programy, komunikatory, inne?>Prawy klawisz myszki>klikasz na start>Menadżer Zadań> wyłączasz programy, które pobierają najwięcej pamięci, a w momencie grania nie są potrzebne.
Co do rodzin, gra zawsze będzie je generowała. Jedynym i najlepszym sposobem jest otwarcie skrzyni rodzin> górny pasek w trybie okolicy - i usuwanie niepotrzebnych rodzin.
W opcjach gry odznaczenie, żeby gra automatycznie nie zaludniała domów rodzinami NPC.
@danuta720tak, miałam powyłaczane niepotrzebne programy. Niemniej obserwuje ile pamięci zżera sama gra. Gdy zaczynam gre wykorzystuje około 3000MB , a potem tylko rośnie aż do 9980MB i gra staje.
Usunąc rodzin ze skrzynii... ich tam jest tysiące pustych...Po prostu fizycznie się tego nie da zrobić. I pojawiają sie zawsze nawet na nowym zapisie jak wchodze do nowego otoczenia. Niestety, dla mnie dodatek wiejska sielanka jest niegrywalny.
No i gram i gram czyli testuje... i mawet nie wchodząc do nowego świata gra generuje tysiące pustych rodzin. A to oznacza zwolnienie gry . Cóż, albo czekan na porządną aktualizację albo czekam na Paralives.
- kreatora5 years agoHero (Retired)
@Karolinka10
EA jest świadoma tego faktu i pracuja nad tym, wiec myślę, ze szybciej będze ta aktualizacja niż Paralives
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/Extremely-laggy-unplayable-have-tried-everyhting-I-can-find-on/m-p/10762484#M225519"EA was still looking into how to fix the problem for already affected saves, so hopefully you won't have to wait too long"
- 5 years ago@kreatora nie mam innego wyjścia. MNie nawet nowy zapis się psuje.POczywiście MCCC coś tam robi w tle ale niewystarczająco. Dzięki za porady
- danuta7205 years agoHero+
A nie masz przypadkiem nieaktualnych modów?
Kiedy ostatnio aktualizowałaś MCCC i inne mody?
- 5 years ago@danuta720 wszystko zaktualizowane. Poza tym grałam też bez modów i to samo sie działo
- danuta7205 years agoHero+
Możesz zrobić zdjęcie, w którym miejscu, w komputerze widzisz to "zżeranie" pamięci?
- 5 years ago@danuta720 Ja na razie nie gram w simsy bo zraziłam się. To nie jest gra tylko mordęga. Oczywiście jak zagram zrobię print screen