Forum Discussion
Od tygodnia pracuję nad moim starym zapisem gry, w którym 16 światów mam całkowicie zapełnionych moimi domami zbudowanymi w ciągu ostatnich 8-ciu lat. Reszta światów jest także częściowo zapełniona i codziennie dodaję do nich po kilkanaście moich starych domów, oraz buduję nowe domy. I nie mam takiego błędu.
Niektóre ze światów z mojej gry, które zapełniłam moimi starymi domami:
Myślę, że u ciebie powodem mogą być parcele pobrane z galerii (czasem zdarza się, że parcele pobrane z galerii powodują błędy), lub stworzony przez ciebie zapis jest zbugowany.
Wypróbuj te kroki:
- Z Katalogu Dokumenty>Electronic Arts wyjmij folder The Sims 4 na pulpit komputera;
- Włącz grę > w Katalogu Dokumenty>Electronic Arts utworzy się nowy folder The Sims 4;
- Wejdź do gry (wejdziesz przez CAS) > wybierz jakiegoś Sima i zakwateruj go w jakimś domu z gry;
- Pobierz z galerii domy i umieszaj jej w grze (staraj się pobrać te same domy);
- Jeżeli w nowej grze będzie wszystko w porządku to może oznaczać, że stara gra jest zepsuta;
- Jeżeli nowa gra będzie miała te same błędy, które ma stara stara gra, to może oznaczać, że pobrane z galerii domy są zepsute.
- Ważne!: duże parcele (50x40, 64x64) umieszane w światach takich jak Brindleton Bay, Henford-On-Bagley, czy Windenburg mogą stanowić problem i powodować błędy, gdyż te działki są zepsute. Ale nie zawsze powodują one błędy - zdarza się, że można na nich grać.
Przetestowałam inne savy, nawet te, które są do pobrania od innych graczy, sytuacja wygląda podobnie parcele z podstawowych światów znikają, dodam, że odinstalowałam grę (folder EA za każdym razem usuwam) i zainstalowałam ponownie przed sprawdzeniem innych savów. Czy masz pomysł co jeszcze mogę zrobić?