Znikające parcele
Hej, próbowałam wrócić do budowania mojej parceli, ale po wejściu w tryb budowy z zarządzania światami parcela była pusta (co ciekawe została tylko manipulacja terenu). Pierwotnie wyświetlała się ona na miniaturce, lecz później również zniknęła. Wyskoczył mi też błąd- ,,błąd serwisowy/ serwera'', jednak nie w formie zwykłego komunikatu, a prostego czerwonego tekstu.
Przetestowałam różne parcele w tym samym zapisie gry, i z tymi utworzonymi wcześniej nie było takiego problemu, ale znikały po próbie ich zmiany.
Próbowałam również naprawić grę, oraz sprawdzić ją bez modów, co niestety nie przyniosło żadnej zmiany.
W nowych ani w starych zapisach gry nie mam takiego samego problemu, więc myślę że błąd ten występuje tylko w tym zapisie.
Na forum znalazłam podobny błąd, który był tłumaczony posiadaniem dodatku ,,Na wynajem'' , którego ja nie posiadam.
Czy istnieje jakiś sposób na naprawienie mojej gry? Jak nie, to czy mogę grać na innych zapisach, nie ryzykując przy tym ich zepsucia?
Dziękuję!
Hej Madziathesims
Błąd ten związany jest z zepsutymi modami, które masz w grze.
W takiej sytuacji zastosuj te kroki:
1. Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).
2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,Jeżeli masz tam pliki o nazwie:
- lastException .txt,
-LastUIException.txt
-LastCrash.txt
to także je usuń, gdyż one także powodują błędy gry i blokują aktualizację modów.3. Napraw grę w aplikacji EA.
4. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.
Przeczytaj uważnie poradnik Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami i zastosuj wszystkie jego wskazówki:
https://forums.ea.com/discussions/the-sims-4-technical-issues-pl/poradnik--jak-si%C4%99-pozby%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-w-grze-i-problem%C3%B3w-z-modami-/11091536#M1863
Jeżeli nadal będą wyskakiwały błędy, to będzie oznaczało, ze:
- nadal masz w grze zepsute mody (nie usunęłaś ich wszystkich lub włożyłaś je z powrotem do gry);
- zapis gry został uszkodzony lub uszkodzone zostały skrypty gry.
W takiej sytuacji spróbuj dodatkowych kroków:
- przejdź do Dokumenty> Electronic Arts> The Sims 4 i zmień nazwę folderu na The Sims 4 Kopia
- z folderu The Sims 4 Kopia skopiuj na pulpit folder Saves
- Uruchom grę (stwórz dowolny zapis i wyjdź z gry)
- ponownie przejdź do Dokumenty> Electronic Arts> The Sims 4 i zamień folder Saves na ten, który został zapisany na pulpicie (skopiuj go z Pulpitu; nie wycinaj) .