Forum Discussion

xVanillla's avatar
xVanillla
Seasoned Novice
1 month ago
Solved

Znikające parcele, nieskończone ładowanie ekranu

Hej, stworzyłam nowy save- 25.03.2026, w zapisie wstawiałam parcele z galerii i po wymianie parcel z całych ok. 20 światów save się zepsuł parcele zaczęły znikać, ładować się wieczność,  w trakcie pojawił się kod błędu 801, w tym samym save ale wczytałam backup po dojściu do kolejnych -dziestu światów z robiło się dokładnie to samo z tym, że pojawił się komunikat błędu 808, nie ważne ile razy wczytałam save i w którym momencie  (mam dużo backup'ów - zapisywałam za pomocą "zapisz jako" ), gdy dochodziłam do końcowych światów (ok. 40000kb danych miały savy) pojawiały się te same błędy, światy były robione w losowej kolejności to też za każdym razem  błędy działy się na innych światach 'zarażając' później kolejne.. czy jest jakiś sposób na obejście tych błędów? Lub może powinnam to zgłosić w jakiś innych wątkach?

• xVanillla​ 

Uff!  Myślę, że w końcu mamy rozwiązanie problemu - dzięki temu, że wspomniałaś teraz o dużej ilości działek na wynajem! 😉 

Działki mieszkalne do wynajęcia w The Sims 4 (dodatek Do wynajęcia) nadal są często zgłaszane jako zepsute (w latach 2025–2026), często powodując poważne uszkodzenie pliku zapisu. Krytyczne błędy obejmują nieskończone ekrany ładowania, uszkodzenie partii podczas zmiany typów oraz scalanie jednostek. Kluczowe problemy i sposoby ich obejścia obejmują:

• Zniszczone działki: Zmiana z wynajmu z powrotem na mieszkalny może uszkodzić działkę. Obejście: Spróbuj najpierw zbudować całą działkę jako zwykłą mieszkalną, a następnie przełączyć ją na wynajem, aby przypisać jednostki.
    • Nieskończone ładowanie/Błąd 808 :Działki mogą przestać się ładować.Obejście:Zniszcz działkę lub umieść nowy dom na wynajem z galerii w trybie budowy.
    • Zbyt wiele jednostek: Stworzenie więcej niż 6 jednostek na partię zwiększa prawdopodobieństwo przerwania rozgrywki.
    • Ceny czynszów: Czynsz może czasami osiągnąć wygórowane kwoty (np. 4 miliardy dolarów). Obejście: Niech Sim będzie właścicielem nieruchomości i dostosuje ceny jednostkowe.
    • Naprawa systemu: Zawsze próbuj usunąć plik localthumbcache.package i naprawić grę za pomocą aplikacji EA.

Zdecydowanie zaleca się unikanie przeciążania gry zbyt dużą liczbą nieruchomości na wynajem.

1. W pierwszym temacie zostało ustalone:  Zapis gry zaczyna się rozpadać. Wiele zapisów jest usuwanych, co powoduje niekończące się ładowanie, w tym ładowanie pustych parceli. Dzieje się tak w przypadku zapisów gry, w których jest mnóstwo jednostek Rental w całym świecie.
    2. Następne tematy: Zapisy gry zaczynają się rozpadać. Działki zaczynają się usuwać, co powoduje niekończące się ładowanie, ładowanie pustych losów lub kody błędów 800/801 i 808.

11 Replies

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 6 hours ago
7,748 Posts