Forum Discussion
Hej jula476
Ten komunikat oznacza, że gra ma problem z wczytaniem świata (Sunset Valley). Skoro zaczęło się to po instalacji dodatków, bardzo możliwe, że coś uszkodziło pliki gry albo zapisu.
Zrób proszę tak:
- Zamknij grę i EA app.
- Wejdź w Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 3.
- Zmień nazwę folderu „The Sims 3” na przykład na „The Sims 3 kopia”.
- Uruchom grę ponownie.
Gra utworzy nowy, czysty folder. Jeśli wtedy świat się wczyta - to znaczy, że problem był w starych plikach (najczęściej zapis lub cache).
Jeśli zadziała:
- nie kopiuj od razu wszystkiego ze starego folderu
- na początek możesz przenieść tylko folder „Saves” i sprawdzić czy działa
- HetmanZMC2 months agoRising Newcomer
Hej,
Mam podobny problem co autorka pytania, z tym że w moim przypadku nie były instalowane żadne dodatki, akcesoria ani modyfikacje. Grę udało się zapisać za 3 lub 4 razem, bo cały czas wyskakiwał błąd, ale w końcu udało się zapisać. Jak próbowałam odpalić dzisiaj grę, wyskakiwał ten sam błąd co u Julii. Rozwiązanie ze zmianą nazwy folderu nie pomogło - po zrobieniu tego wczytała mi się sama gra bez zapisu gry. Czy jest jakiś sposób na odzyskanie tego zapisu?
- EA_Kalina2 months ago
Community Manager
Hej HetmanZMC Dzięki za dołączenie do rozmowy i opis kroków, które masz juz za sobą.
Dołącz jeszcze dla pewności zrzut ekranu z komunikatem, który wyświetla się w grze i doprecyzuj:
- czy problem widać przy każdym zapisie (w przypadku jeśli posiadasz kilka rodzin/ savów)
- czy po zmianie nazwy folderu The Sims 3 w Dokumentach, udało Ci się przenieść tylko folder „Saves” i sprawdzić czy działa
- HetmanZMC2 months agoRising Newcomer
Hej, problem pojawia się przy każdym z zapisów. Przeniosłam folder saves i wciąż wyskakuje ten sam błąd :(. W załącznikach screeny błędów i tego jak to wygląda przed wybraniem zapisu.