Forum Discussion

XRavannieX's avatar
XRavannieX
Rising Novice
3 months ago

Błąd instalacji The Sims Medieval

Kupiłam grę jeszcze na originie, na windows 10, wyskakiwał ten sam błąd po instalacji co na w11 (zdjęcie), na w10 próbowałam z trybem zgodności, z trybem administratora i wpisywaniu kodu, który miał usunąć samo okienko błędu. Nigdzie nie widziałam tego typu błędu, zaaktualizowałam sterowniki i próbowałam jeszcze wpisywać kod gry do strony do the sims 3, żeby ją zarejestrować, ale nie znalazłam kodu cd. Próbowałam instalować grę z dodatkiem i bez. Czy ktoś widział gdzieś taki komunikat i czy da się z tym błędem jakoś uruchomić grę?

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej XRavannieX​ 

Komunikat oznacza, że instalacja The Sims: Średniowiecze nie została poprawnie zakończona i gra nie może się uruchomić. Na Windows 10/ 11 starsze tytuły mogą sprawiać problemy, ale jest kilka kroków, które warto wypróbować.

Uruchom instalator jako administrator

• Kliknij prawym przyciskiem na plik instalacyjny (lub skrót gry).
    • Wybierz Uruchom jako administrator.
    • Czasami instalacja wymaga pełnych uprawnień.

Tryb zgodności z Windows 7 / Windows XP

• Kliknij prawym na skrót/plik uruchamiający (.exe).
    • Wejdź w Właściwości → Zgodność.
    • Zaznacz Uruchom w trybie zgodności z Windows 7 lub Windows XP SP3.
    • Zaznacz też Uruchom jako administrator.

Pełna reinstalacja gry

• Odinstaluj całkowicie grę
    • Zainstaluj ponownie – najlepiej pobierając wersję cyfrową z EA App

Dodatkowe kroki

• Upewnij się, że masz zainstalowany DirectX 9.0c (gra z niego korzysta). Można go pobrać z oficjalnej strony Microsoftu.
    • Zainstaluj Visual C++ Redistributable 2005–2010 (x86 i x64).
    • Wyłącz tymczasowo antywirusa, który może blokować część plików podczas instalacji.

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,428 PostsLatest Activity: 4 days ago