@bage01 Sprawdź jeszcze, czy masz zaznaczoną wersję 64 bitową w ustawieniach w EA App. Być może tu leży problem. Na windows7 można było grać tylko w wersji 32 bit o ile pamiętam. Przesiadając się na lepszy system operacyjny może nie zmieniłaś ustawień konta. Napisz proszę, czy ta porada coś pomogła.
Natomiast co do kodów błędów - ich lista zawsze jest dołączana do pliku readme każdego dodatku.
Jeśli gra się krzaczy i wyskakuje jakiś błąd - w folderze saves tworzą się dwa lub trzy pliki zapisu - jeśli chwilę grałaś i zdążyłaś zapisać grę - to będziesz miała sejw z nazwą okolicy, w jakiej grałaś - (załóżmy że w Twinbrook) - to sejw podstawowy będzie się nazywał Twinbrook.sims3, a drugi (ten po co najmniej dwukrotnym zapisaniu gry) Twinbrook.sims3.backup, a po wyskoczeniu błędu (jakiegokolwiek) gra utworzy jeszcze Twinbrook.sims3.bad.
Żeby odzyskać sejw sprzed wyskoczenia błędu należy usunąć z folderu saves plik zapisu o nazwie Twinbrook.sims3 oraz Twinbrook,sims3.bad, a zapisowi z końcówką backup odciąć tę końcówkę backup (zmienić nazwę) pamiętając, by nowa nazwa brzmiała dokładnie tak jak główny plik zapisu - nie można zrobić odstępu w nazwie lub pozostawić kropki (lub innego znaku). Uruchamiając grę "wracamy" do stanu sprzed wyskoczenia błędu. Ale ta opcja odzyskiwania jest tylko wtedy możliwa, jeśli zdołaliśmy sejw zapisać (ja robię już z automatu dwa zapisy - jeden po drugim).
Piszesz także że wyskakuje ci błąd brak pamięci. A piszesz że masz tej pamięci 801GB.
Mam wrażenie, że albo pomyliłaś się wpisując te wartości, albo mylisz ilość wolnego miejsca z pojemnością kości pamięci. Raczej nie znam takiej konfiguracji, w której bytłoby tyle pamięci RAM. Simsy do prawidłowego działania potrzebują raptem 4 GB RAM-u, bo TS3 nakłada ograniczenia na wykorzystanie pamięci RAM, i tego się nie przeskoczy.
Na zaprzyjaźnionej stronceDOT.Sims prowadzonej przez znanego simowicza, i youtubera Glossygema (Karola) znalazłam taki oto poradnik
https://sims.arhn.eu/2020/10/04/the-sims-3-w-2020-roku-poradnik-optymalizacyjny/