Cześć,
od jakiegoś czasu męczę się z tą sprawą i pierwszy raz widzę, że ktoś ma taki sam problem. Przez dłuższy czas nie miałam potrzeby grania w Sims 3 - ani też czasu, ani odpowiedniego sprzętu. Od niedawna mam nowy sprzęt, na którym w końcu byłabym w stanie komfortowo zagrać w Sims 3. Liczyłam, że zadowoli mnie niedawno wypuszczona legacy collection sims 1 i 2, które kupiłam na nowo założone konto, ale te gry są strasznie zbugowane. W związku z tym bardzo zależy mi na dostępie do starego konta, na którym znajduje sie moje Sims 3 z dodatkami, w które utopione zostało dużo pieniędzy. Mam wszystkie dodatki: 10 w pudełkach, a 1 w wersji cyfrowej; oprócz tego kilka akcesoriów oraz zawartość ze sklepu sims(store).
Skontaktowałam się z supportem i w wiadomości zwrotnej od nich otrzymałam prośbę o przekazanie informacji dotyczących konta: adres IP, data urodzenia przypisana do konta, informacja o wybranym zakupie, 4 ostatnie cyfry karty płatniczej przypisanej do konta, adres pocztowy/rozliczeniowy, numer telefonu. Wiem, że nie jestem w stanie odpowiedzieć na każde z tych pytań bezbłędnie - moja historia z the Sims 3 działa się na przestrzeni wielu lat, a zaczęła się gdy byłam dzieckiem. Moje konto było przypisane do mojego pierwszego maila, który był zakładany wspólnie z rodzicami jeszcze w szkole podstawowej. Większość z dodatków otrzymywałam w formie prezentu. W związku z tym, że konto Origin zostało założone, gdy byłam dzieckiem, było zarządzane z rodzicami - stąd nie jestem pewna podanej do konta daty urodzenia(mam podejrzenie ale nie pewność). W pewnym momencie, gdy nie posiadałam sprzętu odpowiedniego do grania w Sims 3 kompletnie nie używałam mojego konta Origin . Poza tym zaczęłam korzystać z nowego konta e-mail, a ten stary adres przypisany do konta Origin był nieużywany.
Tak jak mówiłam wcześniej, warunki się zmieniły i mam nowy sprzęt, więc chciałam rozpocząć rozgrywkę w Sims 3 na nowo. Pamiętam swoje dane do logowania, jednak podobnie jak u Ciebie pojawia się konieczność podania kodu - a e-mail przypisany do konta Origin już nie istnieje i do tego interia nie umożliwia odzyskania dostępu do starego adresu. Jestem sfrustrowana, ponieważ na moją kolekcję Sims 3 wydane zostało bardzo dużo pieniędzy a od dawna nie jestem w stanie z tego korzystać. Wymagana dokładność odpowiedzi na zadane przez EA pytania podłamała mnie i przestałam działać w tej sprawie aż do dziś. Mam nadzieję, że skoro jest nas więcej, to uda nam się odzyskać dostęp do tego co nasze.
Jeżeli ktoś z supportu to czyta to proszę o pomoc i otwarcie nowej sprawy. Mogę podać więcej szczegołów, które pamiętam i zamieścić przydatne zdjęcia.