Forum Discussion

ooMISIACZEKoo's avatar
5 months ago
Solved

gra the sims 3 się zacina

Od miesiąca mam problem z rozgrywką w the sims 3. Gra zaczęła się zacinać, działa poprawnie przez 10 sekund, następnie crashuje się 10 sekund i tak w kółko, przez co nie da się normalnie grać. Nie mam wgranych żadnych modów, nie pobierałam nowych dodatków, nie zmieniałam sprzętu, zaaktualizowałam sterowniki i "naprawiałam" grę razem z dodatkami przez EA, ale to też nic nie pomogło. Inne, bardziej wymagające gry działają bez zarzutu. Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Dodam jeszczem, że zacina się tylko w trybie życia, w buduj/kupuj nie ma problemu.

4 Replies

• Opcja z trybem okienkowym nie działa, gdy uruchamiam w trybie czystego rozruchu to działają mi simsy bez zacinania się, jednak inne gry nie chcą się odpalić, więc każdorazowo musiałabym zmieniać ustawienia i resetować komputer. Czy jest może jeszcze jakaś inna opcja na rozwiązanie tego? Ostatnio pomogła mi opcja "resetsim" w grze, jednak po czasie nie była już pomocna. Dodam, że gram na świecie Isla Paradiso.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

W odniesieniu do czystego rozruchu - przy normalnym uruchomieniu Windows, wyłącz manualnie aplikacje, które nie są wymagane do obsługi gry a są uruchamiane wraz ze startem systemu. Przynajmniej jedna z tych aplikacji może wpływać na działanie gry/ wykorzystanie pamięci RAM.

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,338 PostsLatest Activity: 6 days ago