Forum Discussion

julus20's avatar
2 years ago
Solved

komunikat: "Twoja podstawowa gra The Sims 3 jest niezgodna z aktualnym dodatkiem

Hej, zmieniłam komputer z Windowsa na Mac OS, pobrałam the Sims 3 wraz ze wszystkimi dodatkami i po próbie uruchomienia rozgrywki wyskakuje komunikat: "Twoja podstawowa gra The Sims 3 jest niezgodna z aktualnym dodatkiem do gry zaktualizuj grę w programie startu gry.". Otwiera mi się aplikacja ea ale nie ma nigdzie opcji zaktualizowania gry. Wersja gry ze strony startowej to 1.70. Na Windowsie wszystko było ok. Co więcej po reinstalizacji każdego dodatku osobno i próbie otworzenia gry tylko podstawowej bez zainstalowanych jeszcze dodatków wyskakuje ten sam komunikat. Co robić?

• Chodzi o utworzenie nowego konta użytkownika na Mac'u. Po jego utworzeniu uruchomisz aplikację EA app i zalogujesz się kontem EA, na którym posiadasz The Sims 3 (nie ma potrzeby ponownego zakupu gry).

Czy możesz także napisać, w jaki sposób była kupiona gra - wersja cyfrowa ze sklepu Origin lub innego (podaj jakiego) czy też wersja pudełkowa.

6 Replies

• julus20's avatar
    julus20
    2 years ago

Po utworzeniu nowego użytkownika będę zmuszona ponownie kupić the Sims 3 czego nie chce robić. Czy jest opcja naprawy tego błędu z poziomu mojego konta? tak jak wspomniałam po zainstalowaniu tylko podstawy gry nadal wyświetla się ten komunikat.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Chodzi o utworzenie nowego konta użytkownika na Mac'u. Po jego utworzeniu uruchomisz aplikację EA app i zalogujesz się kontem EA, na którym posiadasz The Sims 3 (nie ma potrzeby ponownego zakupu gry).

Czy możesz także napisać, w jaki sposób była kupiona gra - wersja cyfrowa ze sklepu Origin lub innego (podaj jakiego) czy też wersja pudełkowa.

• julus20's avatar
    julus20
    2 years ago

Utworzyłam nowe konto na macu i rzeczywiście gra działa, dziękuję za pomoc. Niestety działa tylko na tym nowym koncie, ale najważniejsze że działa. I jeszcze tylko dopiszę odpowiadając na pytanie, że mam w grę wersji fizycznej zakupioną dawno temu.

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,375 PostsLatest Activity: 16 hours ago