Forum Discussion

Kamikoo7's avatar
3 years ago

Launcher nie widzi dodatków z płyt CD (The Sims 3)

Witam,

mam problem z zainstalowanymi dodatkami do The Sims 3. Podstawkę mam na EA App (kiedyś Origin) a pozostałe dodatki były kupowane na premierze w Empiku, więc mam wersje na CD. Launcher gry widzi tylko pierwszy dodatek jaki instaluje z płyty a pozostałych już nie. Czy to może być problem z folderami w jakich instaluje dodatki? Na dysku D stworzyłam osobny folder, w którym jest zainstalowana podstawa i dodatek. Dodatek zapisał się jako EP02, więc instalując kolejne dodatki z płyt CD analogicznie tworzyłam podfoldery zgodnie z nazwą dodatku EP0X (x-dowolna liczba w zależności od dodatku). Proszę o poradę co mogę zrobić w takim przydaku.

Chciałabym jeszcze dodać że rok temu (kiedy był jeszcze Origin) nie miałam takich problemów na starym komputerze. 

3 Replies

• Witaj @Kamikoo7 

Może być kilka powodów tego problemu.

Na początek zastosuj te kroki:

1.Wyczyść cache EA
    - Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc> Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz >Wyczyść cache.

- Wyloguj się z konta EA.

- Następnie zrestartuj komputer  (opcja "uruchom ponownie"

- Zaloguj się ponownie na swoje konto EA

2. Spróbuj zalogować się ID (nickiem) jeśli dotąd używałaś adresu mailowego, lub odwrotnie - adresem mailowym, jeśli używałaś ID

3. Gry/dodatki, mogą być blokowane przez program antywirusowy lub Windows Defender, w takiej sytuacji zastosuj kroki z tego tematu: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Blad-podczas-uruchamiania-simsow/td-p/12839486

4. Jeżeli powyższe wskazówki nie pomogą, skontaktuj się z doradcą EA za pomocą czatu:

https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-EA/td-p/5877452

Pozdrawiam 🙂

• Aschantka's avatar
    Aschantka
    Seasoned Veteran
    2 years ago
    @Kamikoo7

Niestety - obecnie nie jest możliwa instalacja z płyt, gdyż gra jest dostępna w wersji elektronicznej przystosowanej do windowsa 10 i nowszego,
    Masz kody produktu - czyli kody poszczególnych dodatków, więc użyj opcji - użyj kodu produktu na EA App i pobiorą ci się - podstawka i wszystkie dodatki - w wersji elektronicznej, które dodatkowo - będą zaktualizowane do wymaganej wersji czyli 1.69

Gdybyś miała problemy z uruchomieniem gry to wina może leżeć też w wersji gry - jeśli masz podstawkę jeszcze z dawnych czasów w wersji 32 bit to gra nie ruszy przy windows 10 i nowszym. Musisz skontaktować się z pomocą EA (EA Help) i poprosić o dodanie ci do biblioteki wersji 64 bit gry TS3

Jeśli zechcesz dokupić światy ze store to lepiej to robić za pośrednictwem EA App, bo zakupione na store stwarzają problemy.
    Napisz jak poszło.

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,408 PostsLatest Activity: 15 hours ago