Forum Discussion

skuteria's avatar
2 years ago

Licencja na grę nieprawidłowa.

Hej! Zainstalowałam ostatnio The Sims 3 przez EA App. Niestety po zainstalowaniu wyskakuje komunikat, że licencja na grę jest nieprawidłowa (aplikacja nie mogła odczytać pliku licencyjnego gry)i żeby oczyścić pamięć podręczną. Zrobiłam to - efektów brak. Niestety rozwiązania z poprzednich wątków o podobnym temacie nie pomogły, komputer z systemem Win 8. Co można jeszcze zrobić? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. 

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @skuteria 

Podeślij zrzut ekranu z widocznym komunikatem błędu oraz listę kroków, które masz już za sobą.

• skuteria's avatar
    skuteria
    2 years ago

Co zrobiłam:

-oczyściłam pamięć podręczna Ea App

-poddawałam wyjątki w antywirusach,

I to w sumie tyle. Komunikat który wyskakuje na zdjęciu: 

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

W takim razie uruchom komputer w trybie czystego rozruchu i wtedy sprawdź działanie gry. 

Jeśli to nie pomoże wyczyść rejestr systemu odpowiednim programem i zainstaluj grę ponownie. 

• Projektant1984's avatar
    Projektant1984
    New Novice
    9 months ago

Dzień dobry.

Mam ten sam problem z grami na EA App, czyli problem z licencją certyfikatu. Na komputerze z Win7 po zainstalowaniu dodatku do Sims 4, co miało miejsce parę miesięcy temu, pojawia się komunikat o niepoprawnej konfiguracji.

Wczoraj przypadkowo, instalując na Win8 grę Syndicate trafiłem na ten wątek i wykonałem czynności z przeniesieniem plików licencji. Oczywiście nie pomogło, ale za to inna gra, zainstalowana jeszcze za czasów Origin, przestała działać (niepoprawna licencja certyfikatu). Oczywiście wrzuciłem z powrotem pliki licencji i... zadziałało.

Wniosek: EA App na komputerach z systemem niższym niż Windows 11 nie generuje i nie aktualizuje plików licencji gier.

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,424 PostsLatest Activity: 9 days ago