Forum Discussion

Reiwilo6's avatar
9 years ago

Plumbot, który po przeprowadzce ma błędy.

Witam.

Mam dodatki: 4 pory roku, zwierzęta i skok w przyszłość.

Grałem sobie rodziną. W tej rodzinie między innymi były dwa Plumboty. Wszystko działało.

Wyprowadziłem jednego mężczyznę, psa i ów dwa Plumboty.

Po przeprowadzce pojawił się problem. Pierwszy Plumbot działa bez zarzutu, ale drugi (mając czip Samoświadomości) paski towarzystwa i zabawy są puste. Nie są zablokowane, tylko puste (brak zielonego płynu). Pasek konserwacji nie reaguje. Nie zmniejsza się/zwiększa. Kiedy chcę edytować czipy tego plumbota to po wykonaniu animacji w momencie, w ktrym powinno się otworzyć okno plumbot się resetuje (przerywa animację i teleportuje się na wolne miejsce w parceli domowej).

Pomóżcie mi go naprawić bo on jakiś zepsuty jest a chcę mu aktywować czip Robot Biurowy, ale nie mogę bo 3 paski (pasek zasilania działa) nie działają i on nie jest w stanie zmienić swich czipów.

KOMENDA RESETSIM NIC NIE POMOGŁA.

1 Reply

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@Reiwilo6 Witaj!

Podobny problem mieliśmy opisany przez innych graczy i jeśli komenda RESETSIM nie pomogła to wtedy poniższe obejście powinno poskutkować:

• Opcja edycja miasta (3 kropki) - wyprowadź rodzinę i wprowadź ją ponownie

• Opcja edycja miasta (3 kropki) - kliknij na Swój dom i wykonaj zapis sąsiedztwa (tzw. Household) do biblioteki (Library), następnie rozpocznij nową grę i przenieś sąsiedztwo do nowego domu. 

Powodzenia! 🤞

Featured Places

Node avatar for The Sims Dyskusja o serii

The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.Latest Activity: 7 days ago
1,452 Posts