Forum Discussion

scetterum1's avatar
scetterum1
Rising Novice
10 days ago
Solved

Popsuty save

Hej, mam problem z jednym z moich saveów. Już od jakiegoś czasu, gdy na niego wchodzę kamera zacina się przy graniu. Ekran jakby się zamraża na bardzo krótką chwilę przez co nie da się grać. Na pauzie jest normalnie. Myślałam, że to może coś z miastem, jednak jak próbowałam je zresetować, to po ponadto pół godziny nadal mi się kręciło. Stwierdziłam więc, że przyniosę ich do innego miasta, jednak tutaj jak wybieram im parcelę (nie ważne, czy z domem czy pustą) zawsze kręci i jest odczytywanie w nieskończoność. Potrzebuję pomocy. To jest mój legacy save I nie chciałbym go stracić. Obawiam się jednak, że może być popsuty. Dla testu zrobiłam nową grę z inną rodziną, to działa normalnie. Jeśli jest to istotne, to jest to 6 pokolenie, więc mam również sporo grobów w wyposażeniu, także w gospodarstwie jest sporo zwierząt (w tym jednorożec) oraz 4 simów.

• Hej scetterum1​ 

Skoro nowa gra działa normalnie, a problem występuje tylko na tym jednym legacy save, to wygląda na to, że zapis mógł się częściowo uszkodzić wraz z rozwojem rozgrywki.

Na początek zrób proszę jedną ważną rzecz, zanim uznamy zapis za popsuty:
    Wejdź do menu Wczytaj grę i sprawdź, czy przy tym sejwie masz dostępne wcześniejsze wersje zapisu (automatyczne kopie). Wybierz jedną z wcześniejszych wersji, sprzed momentu, gdy zaczęły się ścinki kamery, i sprawdź, czy tam rozgrywka działa płynnie.

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 days ago

Hej scetterum1​ 

Skoro nowa gra działa normalnie, a problem występuje tylko na tym jednym legacy save, to wygląda na to, że zapis mógł się częściowo uszkodzić wraz z rozwojem rozgrywki.

Na początek zrób proszę jedną ważną rzecz, zanim uznamy zapis za popsuty:
    Wejdź do menu Wczytaj grę i sprawdź, czy przy tym sejwie masz dostępne wcześniejsze wersje zapisu (automatyczne kopie). Wybierz jedną z wcześniejszych wersji, sprzed momentu, gdy zaczęły się ścinki kamery, i sprawdź, czy tam rozgrywka działa płynnie.