Problem z płynnością Sims 3 w borderless window
Siemka,
Otóż grając w The Sims 3 natknąłem na klasyczny problem, a mianowicie ciemny ekran podczas gry w trybie pelnoekranowym. Robiłem reinstall gry i nie wiem czemu tak sie w sumie stało, bo wcześniej grając w trybie pełnoekranowym ekran byl przyciemniony tylko na nagraniach lub screenach- tym razem mam tak też w normalnej grze. Chcąc to naprawić pobrałem stosunkowo nowego moda Sims 3 Settings Setter. Zrobilem wszystko jak nalezy, wylaczylem tryb pelnoekranowy w grze i w modzie ustawilem borderless. Kolor ekranu zrobil sie normalny, jednak zauwazylem ze gra o wiele mniej plynniej zaczela chodzic- na ten moment nie odnotowalem dluzszych scinek, ale po prostu wyglada to tak jakby bylo o wiele mniej FPS. Prosze o pomoc bo szczerze nie wiem co robic, nie da sie normalnie grac z ciemnym ekranem ale wyglada to tak, jakby gra dzialajac w trybie okienkowym (konkretnie tym borderless) tracila swoja plynnosc i fps. Chcialbym grac majac normalne kolory ale i jednoczesnie aby zachowac plynnosc gry- nie pomoglo ustawianie limitow fps, zmienianie liczby TPS ani zalaczenie Smooth Patcha. Czy ktos wie jak na luzie grac w borderless window, ale aby i jednoczenie gra zachowala swoja plynnosc z pelnoekranowego trybu? Jestem tez sklonny zakupic na steamie Borderless Gaming, tylko tez nie wiem czy wtedy te fps znowu nie beda spadac- jak ktos ma ta aplikacje to takze moze sie wypowiedziec, bede wdzieczny.