Forum Discussion

Re: problem z pobieraniem sims średniowiecze

OK, dziś ponownie kontaktowałem się z supportem. Oczywiście nic to nie dało, ale tutaj podrzucam nowe rozwiązanie, które mi polecili, może u kogoś zadziała:

https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/My-game-is-trying-to-download-again/m-p/12297865

Znalazłem natomiast rozwiązanie, które działa i jest bezbłędne, więc to juz ostatni wpis w tym temacie ode mnie. poniżej opisuje je w krokach. 

1. Należy wejść na stronę https://help.ea.com/pl/refund/

2. Wybrać grę the Sims Medieval i wystosować prośbę o zwrot. 

3. Kwota zwrotu powinna być identyczna jak cena gry, informacja o odliczeniu podatków itd. jest dupochronem... (nie ma takiej praktyki, każdorazowo należy zgłosić do UOKiK)

4. Zwrócone 12€ można wydać na gry zamieszone na platformie Steam (lub jakiejkolwiek spoza platformy EA)

5. Grę można pobrać bez opłat w internecie. Jakby EA traktowało klientów poważnie to możnaby to uznać za piractwo, natomiast obecnie nie ma innej możliwości zainstalowania gry. 

PS: jeśli metoda płatności nie pozwala na zwrot pieniędzy poprzez gwarancję zadowolenia to należy skontaktować się z osobą pracującą na czacie, jeśli to nie pomoże to należy pisać skargę do UOKiK. 

Rozwiązanie sprawdzone w 100%, do gry zawsze można wrócić jak się okaże, że już działa. a szkoda 12€, które można wydać na coś innego. 

Poniżej zamieszczam screen rozwiązania i jako EasterEgg fragment tego co doradca mi napisał. 

20 Replies

• Yankielle's avatar
    Yankielle
    1 year ago

UPDATE: plik którego nie ma udostępnionego na EA, a jest konieczny do działania gry to  "SASFullBuild2.package" , dopóki EA tego nie naprawi, to nie pogracie.

• Oskaro_PL's avatar
    Oskaro_PL
    1 year ago
    @Yankielle Hejka, obserwuje właśnie wątek od czasu jak go zamieściłeś, polecasz jakieś stronki z których można by było pobrać Średniowiecze, obojętnie czy z dodatkiem czy bez?
  • 2000ewcia's avatar
    2000ewcia
    1 year ago

nie wiem czy zrobiłam to nie tak jak trzeba czy nie działa to dalej, ale chyba przydałby się mi poradnik z filmikiem o ile komuś ten sposób faktycznie zadziałał.

a jak chodzi o sam ten plik o którym była mowa, że go brak to on mi się pokazuje tylko jak każdy inny plik z końcówką ,,Dip Staged'' zaś gdy pobieranie gry ciągle się ponawia a ja anuluję to cały folder znika.

• Arielontko's avatar
    Arielontko
    1 year ago
    @Tajn0s_Ag3nt0s Może coś robię źle, ale pobranie pliku z linku i wklejenie go do \EA Games\The Sims Medieval\GameData\Shared\Packages nie pomogło, pobieranie dalej się zapętla...
  • 2000ewcia's avatar
    2000ewcia
    1 year ago

Sprawdzam co parę dni czy w końcu działa i musze powiedzieć, że dziś finalnie pobieranie się nie zapętla, pobrałam normalnie z aplikacji ea i w końcu sie pobrało!

• Yoru2202's avatar
    Yoru2202
    1 year ago

Ciekawe tylko czy za niedługo u innych też ten problem się naprawi czy też nie. Ja od paru dni mam ten sam problem z nieskończonym pobieraniem TS średniowiecze.

• U mnie niestety też nie działa i rozmiar gry podczas pobierania się nie zgadza

• @Yoru2202 może warto spróbować napisać na czacie online do supportu. ja co prawda długoo bardzo pisałam z nimi ale po paru dniach przyniosło efekty, myślałam że ogólnie naprawili ale jak widać nie. co prawda po mimo pobrania się gry pisało brak dostępu ale pewnie przez to że pracownik ea mi usuwał i dodawał gre, napisałam do supportu i sobie gram już normalnie.
  • @2000ewcia ja napisałem na support i w żaden sposób mi gość nie pomógł, stwierdził że nie ma żadnych znanych problemów z grą i wysłał jakieś generyczne kroki typu "zmień ustawienia graficzne" "odinstaluj i zainstaluj" dude, tłumaczę ci że instalacja nie działa. Potem dostałem kolejne generyczne wiadomości "wyczyść pamięć podręczną" mimo że zaznaczyłem na wstępie, że już tego próbowałem + "sprawdź czy gra jest aktualna" jak ma być lub nie być aktualna jak nie mogę jej zainstalować w pierwszej kolejności XD Fantastyczny support 10/10 czuję się jakbym prowadził konwersację ze ścianą
  • Yoru2202's avatar
    Yoru2202
    1 year ago

Ale to konwersacja była prowadzona w języku angielskim czy normalnie po polsku? I co konkretnie pisałaś z supportem? Bo szczerze nawet nie wiem jak zacząć do nich pisać ani nic

• Rozmowę masz normalnie po polsku, co prawda nie piszesz raczej z pracownikiem z polski (rozmowa zapewne jest konwertowana na inny język ale problemu z dogadaniem czy zrozumieniem nie ma) i tam cie pytają w czym jest problem itd. to po prostu normalnie piszesz online z nimi . mi też ich sposoby nie pomogły ale pod koniec rozmowy poprosiłam czy sprawe można przekazać gdzieś wyżej, aby ten pracownik przekazał, że taki problem jest u wielu osób itd, no i po paru dniach nagle udało mi się pobrać nie wiem co pomogło może coś zrobili.

• U mnie to samo, najpierw się szarpałam z supportem, bo gra nie działa w ogóle na Mac'u (nie da się nawet uruchomić pobierania), skombinowałam obie komputer z windowsem, bo mam mega ochotę zagrać w te grę, a tu zonk - gra się pobiera w nieskończoność i nic nie pomaga... Support wywalil mnie z czatu o 14:30, chyba koniec pracy mieli 🙂 

• 2000ewcia's avatar
    2000ewcia
    1 year ago

może zależy na jaką zminę trafiłeś/aś lub z jakiego kraju bo ja normalnie pisałam nawet o 22 xD, ale no tutaj za bardzo nie pomogą na czacie ale poprosiłam aby gdzieś o tym poinformował skoro nic co sugerował nie pomogło i magicznie po paru dniach udało się pobrać więc nwm, próbować warto. Ale myślałam, że ogólnie naprawili więc ciekawe o co chodzi.

• Będę ich męczyć, ale już mnie to wkurza i szkoda mi czasu na szarpanie się. Człowiek sobie zrobił długi weekend na nostalgiczne granie, a tu chuuu xD 

• lochmelite's avatar
    lochmelite
    1 year ago

cześć,

metodą prób i błędów udało mi się zainstalować grę po tym jak miałam taki sam błąd n razy, oto jak to osiągnęłam:

1. pobrałam plik, o którym pisano powyżej, z angielskiego threada Solved: Re: The Sims Medieval issue with downloading - Answer HQ (ea.com)

2. zamknęłam i odinstalowałam aplikację EA [może nie trzeba, ale wolałam dla bezpieczeństwa] i zgodnie z instrukcją z /r/origin zainstalowałam Origina 

3. rozpoczęłam pobieranie gry, na razie bez dodatku [może nie trzeba, wolałam dla bezpieczeństwa]. pobierana gra też miała 5.19 GB, i też się "zresetowało" jej pobieranie, ale ono zresetowało się od momentu około 3.7 GB, wtedy, nie wyłączając pobierania, wrzuciłam pobrany w punkcie 1 plik do folderu C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims Medieval\GameData\Shared\Packages [akurat tam instalowałam grę, ścieżka może się u was różnić na początku]. w folderze był już plik o tej samej nazwie, ale mniejszy, około 500 MB [a nowy ma ponad 1 GB]. windows pytał, czy chcę zamienić pliki, potwierdziłam. w tym samym czasie w Originie wyskoczył komunikat o jakimś błędzie i zapauzowało się pobieranie, kliknęłam okej. po wrzuceniu nowego pliku do folderu wznowiłam pobieranie, jego status zmienił się na "kończenie", przetwarzało przez kilkadziesiąt sekund... ale zainstalowało grę! i to po polsku, bo i z językiem podobno są problemy 🙂 można też pobrać dodatek.

niestety moje save'y zaginęły przy przejściu z origina na ea app, ale chociaż mogę pograć w grę nastoletnich lat od nowa ^^

dodatkowy punkt 4, nie próbowałam, bo nie odczuwałam takiej potrzeby:

4. można ponownie zainstalować ea app, jeśli ktoś odinstalowywał w punkcie 1, a nadal potrzebuje (na originie będą chyba problemy z friends listą, achievementami itd.)

• Śmieszne jest to, że użytkownicy muszą tak kombinować kiedy to EA powinno ogarnąć sprawę. Sprzedają produkt, który jest zepsuty. Ja jako zwykły użytkownik kupuję grę żeby w nią grać, a nie grzebać w plikach tracąc czas i nerwy na szukanie błędu...

• cooki200112's avatar
    cooki200112
    1 year ago

Prawda jest śmieszne tak samo jak rozmowa z supportem... próbowałam wszystkiego, nawet opcja z podmianą pliku nie działa...

Featured Places

Node avatar for The Sims Dyskusja o serii

The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.Latest Activity: 1 day ago
1,436 Posts