Forum Discussion

57ee9b07db99a72's avatar
8 months ago

The Sims Średniowiecze - fizyczna kopia nie działa po migracji Origin -> EA App

Posiadam od lat grę The Sims Medival. Przed aktualizacją działała normalnie. Po aktualizacji wymagała Origin, co zmusiło mnie do niesamowitych fikołków, żeby ta gra działała. Ale działała. Teraz - po aktualizacji Origin do EA App (wymuszonej) nie mogę już więcej grać w swoją FIZYCZNĄ, KUPIONĄ DAWNO TEMU grę. EA mnie oszukało zabraniając dostępu do mojej własności. Nie "wypożyczyłem" gry przez sklep online, a zakupiłem grę fizyczną! Co mam zrobić, żeby ta gra ponownie mogła zadziałać? Zaznaczam, że nie zamierzam przeprowadzać reinstalacji gry, gdyż mam tam zapisy i zawartość, której nie chcę utracić. Kontakt z pomocą EA nie przyniosł skutków. Na prawdę musi dojść do pozwów zbiorowych, żeby dostawcy gier zaczęli poważnie traktować sowich klientów?! 

Reinstall EA app nie pomógł. Gra była dodana do biblioteki przez The Sims Account, ale obecnie nie ma jej ani tam, ani na moim koncie. W dodatku nie mogę wykorzystać kodu z pudełka by dodać ją (ani w EA, ani w The Sims Account). Co mogę zrobić, żeby być w stanie użytkować moją własność?

3 Replies

• EA robi sobie żarty z użytkowników. Jeśli zależy ci na zapisach możesz je przekopiować z folderu z grą, nie powinno to być trudne. Natomiast co zrobić, żeby gra działała? NIE MAM POJĘCIA, obawiam się, że po pierwsze musisz wytoczyć spór jeśli gra zniknęła z biblioteki. A... i nie licz, że pobierzesz ją przez EA app - niestety to jest niemożliwe, bo udostępniają zawartość, w której brakuje 1GB. 

Moje sugestie:

1. Znajdź w folderze z grą pliki zapisu i przenieś je na dysk zewnętrzny, albo przynajmniej inny folder niezwiązany z grą. 

2. Odinstaluj grę 

3. Spróbuj zainstalować grę ponownie, ale z płyty CD - nie można pobrać gry z EA app

Jeśli to nie pomoże, spórbuj skontaktować się z supportem w sprawie przywrócenia gry do biblioteki, któa zniknęła po migracji danych.... 

Tipp ode mnie: nie kupuj gry przez EA, bo to będa wyrzucone pieniądze, a problemu to nie rozwiąże.

• gra była kupiona w pudełku fizycznie i tak zainstalowana. Potem update wymusił zainstalowanie Origin i dodanie gry do biblioteki. Teraz po migration z Origin to EA gra zniknęła. Próbowałem odinstalowania i zainstalowania gry ponownie (z kopią zapisów) i niestety wciąż ten sam błąd...

• Yankielle's avatar
    Yankielle
    8 months ago

Wydaje mi się, że jak szukałem pomocy z moim problemem (pobranie gry) to na anglojęzycznym AnswerEA widziałem podobne tematy z rozwiązaniem od EA. Możesz tu pogrzebać lub na anglojęzycznym forum sprawdzić

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,345 PostsLatest Activity: 6 hours ago