Forum Discussion

atu27's avatar
atu27
Seasoned Adventurer
25 days ago

the sims 2 błędy po aktualizacji

Po ostatniej aktualizacji wystąpiły w mojej grze dwa błędy. Pierwszy to brak możliwości wpisywania czegokolwiek,nie mogę na przykład kupić żadnego zwierzaka,bo po zakupie trzeba go nazwać. Pokazuje się okienko na nazwę i nic nie mogę wpisać.Tak samo jest z kodami,mogę otworzyć okno komend,ale nic nie daje się wpisać. Przedtem nie było tego problemu. Zresetowałam grę,ale to nic nie dało.Nie da się wpisać żadnych liter. Drugi problem to brak możliwości wybrania rozdzielczości gry,pokazuje się ta opcja,ale bez możliwości jej wybrania. Gra automatycznie ustawiła się po aktualizacji sama na najwyższą jakość,i niby dobrze, ale interfejs jest tak malutki że dla mnie za mało widoczny,mimo że mam założone okulary, przez to wybieranie wszelkich opcji podczas gry,np. sprawdzanie co chciałaby zrobić simka,lub wybieranie obiektów z trybu budowy i urządzania, to dosłownie rysowanie nosem po ekranie,bo wszystko jest zbyt małe,i nawet po max przybliżeniu się do ekranu słabo widzę. Nie wiem czemu tak się dzieje,ale przed aktualizacją tak nie było,szkoda bo miałam sobie pograć w sobotę dla relaksu,a tutaj dwa problemy które mi to uniemożliwiają.Czy ktoś ma te same kłopoty w grze,czy tylko ja? A może znacie rozwiązanie?

6 Replies

• wikis's avatar
    wikis
    Seasoned Newcomer
    24 days ago

Mam ten sam problem z rozmiarem ekranu gry, przed aktualizacją wszystko było super, a po tym jak dzisiaj pobrałam aktualizacje i weszłam do gry to okazało się że nie mogę wybrać rozmiaru ekranu, najpierw myślałam że to jakiś błąd więc próbowałam naprawiać gre poprzez EA App, ale po naprawieniu dalej jest tak samo. Co do wpisywania, to sprawdzałam u siebie i na ten moment wydaje mi się że wszystko działa ok ( sprawdzałam tylko wpisywanie kodów )

• Witam

U mnie ten sam problem, zbyt mały interfejs, brak możliwości ustawienia rozdzielczości. Do tego nie działa przewijanie na krawędziach, mimo iż jest zaznaczone w ustawieniach, Naprawa przez EA nic nie dała

• atu27's avatar
    atu27
    Seasoned Adventurer
    24 days ago

U mnie też nie ma poruszania tak jak przedtem,żeby przesuwać się po ekranie gry muszę prawym przyciskiem myszki to robić.Pisanie jest u mnie niemożliwe,nieważne czy chcę w tworzeniu simów wpisać imię i nazwisko,czy nazwać zwierzaka,czy wpisać kod,nie mam takiej możliwości,klikam na literki i nic się nie dzieje.

• U mnie po aktualizacji nie działa przewijanie na krawędziach a dodatkowo znikneło mi kilka simów!!!

• Mam ten sam problem! Po aktualizacji nie działa przewijanie na krawędziach, nie można wklepać jakiejkolwiek litery i brak wyboru rozdzielczości ekranu 🙄

• dobraola's avatar
    dobraola
    Seasoned Newcomer
    19 days ago

Czy ktoś wie jak naprawic te rozdzielczosc zeby nie było na szaro ?

About The Sims Dyskusja o serii

Dyskutuj o The Sims Medieval, oryginalnym The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims Mobile, The Sims FreePlay i spekuluj na temat przyszłości serii, w tym Project Rene.1,365 PostsLatest Activity: 13 hours ago