Forum Discussion
Hej @minseokiee
Upewnij się, żę zakupiona przez Ciebie gra jest przeznaczona na Mac. Wersja kupiona przez EA app oraz w pudełku jest kompatybilna z MacOS. Jeśli gra została kupiona z innego źródła może okazać się, że jest kompatybilna wyłącznie z Windows.
Jeśli potrzebujesz porozawiać z bezpośrednio z nasztm doradcą:
Otwórz ten link w nowym oknie incognito a następnie wybierz opcję Kontynuuj bez logowania. Po wpisaniu danych (imię, nazwisko, email, temat) pojawi się możliwość kliknięcia opcji Porozmawiaj...
Odczekaj chwilę w tym samym oknie przeglądarki, aż w dolnym rogu wyświetli się przewidywany czas połączenia z doradcą (np. 3 min). Pozostań w tym widoku i poczekaj aż doradca rozpocznie z Tobą rozmowę.
- 9 months ago
@EA_Kalina Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Sama podstawa do the sims 3 działa oraz jeden dodatek, który wcześniej został zakupiony w wersji cyfrowej i mogłam go wtedy jedynie aktywować dodając go do biblioteki gier (ciekawostka ten dodatek przy zmianie komputera, mi się na nowym nie wyświetlał mimo, że obydwa miały oprogramowanie Windows, a przy okazji zmiany na MacOS już się ten dodatek sam zainstalował), ale to już nie istotne).
Przechodząc do meritum problemu i bardziej go rozwijając:
1. Posiadam przy sobie fizycznie 6 dodatków na płycie (oczywiście grę podstawową również posiadam). Na odwrocie płyty są przedstawione wymagania sprzętowe oraz jest podkreślone, że są kompatybilne z systemem MacOS. Z uwagi na fakt, że mój komputer nie dysponuje miejscem na odtwarzanie dyskietek, chciałam dodać te dodatki do mojej gry.
2.Wpisałam kody do dwóch dodatków (zwierzaki oraz studenckie życie) i otrzymałam informację, że te kody zostały pomyślnie zrealizowane, ale nie było możliwości ich pobrania (myślałam, że to się zrobiło automatycznie albo trzeba będzie po prostu zrestartować aplikację i wtedy się zaktualizuje).
3.Przy wpisywaniu kodu z trzeciego dodatku (cztery pory roku) dostałam informację, że kod został już wykorzystany (nie kojarzę żebym go wcześniej wykorzystywała, ponieważ dodatki fizyczne na płycie kupowałam w tym samym czasie, jednak nie wykluczam możliwości, że kiedyś komuś go pożyczyłam i po prostu wykorzystał mój kod, wiadomo jak to było za dzieciaka). Z uwagi na to, że już kiedyś ten dodatek zakupiłam stwierdziłam, że trochę mi szkoda kupować go za pełną cenę i skorzystałam z opcji zakupu w promocji na stornie instant gaming, ponieważ dużo osób mi te stronę polecało.
4. Jak już kupowałam na tej stornie to stwierdziłam, że zakupię jeszcze dodatek, którego nie posiadam w swojej kolekcji fizycznych płyt (wymarzone podróże). Zrealizowałam transakcję i wprowadziłam kody do aplikacji EA App. Pojawił się taki sam komunikat, że zostały pomyślnie zrealizowane ale ponownie pojawił się problem z tym, że nie mogłam ich pobrać.
5. Pojawia się jedynie komunikat dostępne na Windows.
6. Z uwagi na tę sytuację, zdecydowałam się na niewprowadzanie kodów z reszty fizycznych dodatków, z uwagi na obawę, że kody z tych dodatków mi przepadną (w ytej chwili wolę dmuchać na zimne i zrobie to dopiero jak uda się zlokalizować i naprawić ten problem).
7. Nawet jeżeli tak jak Pani pisze dodatki które zakupiłam przez stronę instant gaming były jedynie na windowsa (chociaż osobiście nie rozumiem tego, że na grę która jest na kompatybilna z obydwoma systemami, można sprzedać jedynie na jeden z nich) to jednak w dodatkach z płyt pojawił się taki sam problem.
Mam nadzieję, że uda się rozwiązać ten problem 🙂
About The Sims Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 3 minutes ago
- 8 hours ago
Instalacja
Solved2 days ago