Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Nieznane pliki w folderze The Sims 4

@lolipopp05

Wszystkie pliki i foldery widoczne na zdjeciu są takie jakie powinny być. EA troche pozmieniała zawartość tego folderu.
To ze gra jak to nazywasz "resetuje sie" nie ma z tym nic wspólnego.
To twoj komputer przenosi arbitralnie twój folder gry w chmurę za kazdym razem - albo przenosi go na OneDrive jesli jestes na PC z Wndowsem albo na Icloud jesli jestes na Macu i gdy wlączasz gre ta generuje cały folder gry na nowo i nie ma tam twojej zapisanej gry
Za kazdym razem wiec jakby zaczynasz gre po raz pierwszy w życiu w nowym folderze gry - stad samouczek.
Problem z tym ze o ile na Icloud nna Macu taki folder znaleźć łatwo to na One Drive jest gorzej bo komputer czesto lokuje taki przeniesiony folder w opcji "ukryte"
Wylącz uslugę One Drive kompletnie
https://support.office.com/pl-pl/article/turn-off-disable-or-uninstall-onedrive-f32a17ce-3336-40fe-9c38-6efb09f944b0?ui=en-US&rs=en-US&ad=US
Na Macu jest trudniej
https://bluebellflora.com/2017/02/06/sims-3-and-sims-4-not-loading-save-games/

Nie jestem pracownikiem EA

2 Replies

• Dzięki za odpowiedz

Wczesniej miałam wgranego mc command center a po aktualizacji nie działa. Pobierałam nowe wersje i nic nawet pobrałam inne mody do rozgrywki i żaden nie działa... mam włączona zawartość zmodyfikowana. Wiesz o co może chodzić i jak to zmienić?

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@lolipopp05

Jesli folder gry ci juz nie znika a w folderze mods widzisz mody  to masz  program Avasti albo AVG - kazdy z nich od pewnego czasu blokuje losowo pliki i foldery z grze i Origin,
    U ciebie zablokowal wygenerowanie sie poprawnej wersji folderu GameVersion i masz tam stary numer wersji, gry inny niz z numer wersji gry jaki mozesz widziec gdy otworzysz gre. To blokuje wlączenie "modów w grze" w opcjach gry, Mimo ze to wlaczysz - to natychmiast wraca pozycji startowej czyli "mody wyłlaczone"
    Ten program antywirusowy moze tez zablokowac sam folder gry nastepnym razem i wcale gry nie właczysz po nastepnej aktualizacji.
    Odinstaluj ten program antywirusowy do zera.
    Windows Devender dostatecznie chroni twoj komputer.
    Z folderu gry wywal ten zepsuty folder GameVersion i napraw grę na Origin.
    Origin / Moja bibblioteka gier - prawym myszy na okladke gry - opcja Napraw. Odczekaj az Origin naprari wszystkie dodatki jakie posiadasz a nie tylko gre podstawową.
    Teraz po odinstalowaniu antywrusa, naprawie gry na Orign i ponownym właczeniu w opcjach gry modów powinny ci sie pokazać w grze o ile sa aktualne a przynajmniej ten MCC mod ktory powinien byc aktualny jesli to wersja 7.4-0
    Wiecej o niebezpieczenstwach związanych z nieaktualnymi modami tutaj
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

olderu u

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,145 PostsLatest Activity: 3 hours ago