Forum Discussion

Re: Co zrobić, jeśli nastolatki się nie starzeją - poradnik/ dyskusja.

@AlexaGabi 

Myślę, że pomocnym będzie gdy twoja rodzina wykaże aktywność poza swoją parcelą , czyli odwiedziny na parcelach publicznych, odwiedziny w innych rodzinach - także w rodzinach NPC, poznawanie nowych Simów, 

Ważne też będą odwiedziny w innych światach, gdyż każdy świat ma swoją specyfikę i inne związane z nim interakcje.

Przykładem jest świat Brindleton Bay, w którym mieszkają zwierzaki. Do tego świata przypisano specyficzne funkcje oraz interakcje związane ze zwierzakami. Nie znaczy to, że w innym świecie tych funkcji/interakcji nie zobaczysz, ale mogą one pojawiać się  rzadziej (a niektóre wcale).  Jeżeli nie mieszkasz w Brindleton Bay, to rzadko zdarzy się, że spotkasz w swoim świecie  obcego kota, czy psa.

Pomocnym będzie np. postawienie w twoim świecie kliniki weterynaryjnej.

Myślę, że dobrze jest próbować  różnych interakcji, czyli  grać także poza swoim domem.

Im większa aktywność z Simami z różnych światów, tym więcej powinnaś otrzymywać komunikatów.

4 Replies

• AlexaGabi's avatar
    AlexaGabi
    Seasoned Traveler
    2 years ago

Spróbuję może jeszcze raz dopisać do folderu The Sims 4 "stara rozgrywka" i spróbuję grać nowym simem przez jakiś czas, bo tego jeszcze nie robiłam. Dam znać czy coś zadziała, bo może to stara rozgrywka jest zepsuta. Dopiero później będę po kolei przekładać tylko folder Tray, bo Saves może być zepsuty. To tylko moje domysły.

• AlexaGabi's avatar
    AlexaGabi
    Seasoned Traveler
    2 years ago

Wyniki "testów" dotyczą nastolatków.

Dopisałam do folderu The Sims 4 "stara rozgrywka" - nowa gra, brak modów. Nastolatek z rodziny Test3 dodany do "granych" rodzin zmienia grupę wiekową. Nastolatek z rodziny Test2 w "niegranych" rodzinach nie zmienia grupy wiekowej. Naprawa gry w EA App nie pomaga, utworzenie nowego folderu The Sims 4 nie pomaga, brak modów też nie pomaga. Nic nie działa. Moja gra jest zepsuta. Ja już nie wiem co robić.

• AlexaGabi's avatar
    AlexaGabi
    Seasoned Traveler
    2 years ago

Problem polegał na tym, że nie powinnam była usuwać rodzin wygenerowanych przez Maxis, bo to one powodują, że gra działa sprawnie. Ja to nazywam takimi "fundamentami". Nastolatek z niegranej rodziny Laandgrab automatycznie zmienił grupę wiekową i jest młodym dorosłym. Na przyszłość nie będę usuwać Maxisowych rodzin. Będę obserwować również nastolatki z NPC-owych rodzin wygenerowanych przez grę czy zmieniają grupę wiekową. Problem jest rozwiązany. Dziękuję bardzo za poświęcony czas i pomoc w naprawie tego błędu. Jednak to była moja wina :D bo usunęłam te rodziny. 

• marekzb's avatar
    marekzb
    Seasoned Hotshot
    2 years ago

Znalazłem świetny mod jakiegoś Hiszpana, który przez ostatnie lata tworzył nowe mapy w Sims 4.  jest to modyfikacja w postaci nowych save-wów. Pozmieniał charakterystyczne miejsca publiczne zrobione przez Maxisa - parki, muzea, biblioteki, siłownie, baseny itd., poustawiał nowe domy, w których mieszkają nowi ludzie. jak się chodzi po ulicach to jak w prawdziwym mieście, po obu stronach piękne domy, przechodnie, rośliny, elementy krajobrazu. Wszystko jak prawdziwe. Wprost zapiera dech. Zauważyłem jednak grając, że moje Simy przestały się starzeć. Okazało się, że ta modyfikacja wyłączyła w opcjach starzenie się Simów granych i niegranych. Wystarczyło je włączyć. Zanim jednak  do tego doszedłem kilka godził grałem Simami niestarzejącymi się. Wadą tego typu modyfikacji jest to, że grę trzeba zacząć od zera, bo jest to nowy save.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,198 PostsLatest Activity: 3 hours ago