Forum Discussion

Re: Nie udało się pobrać twojego zgłoszenia

Dziękuje Wam wszystkim za zapytanie. Problemami związanym z raportem po zakończeniu meczu jak i niemożliwością odblokowania broni zajmują się już twórcy gry. Wszystko niebawem powinno funkcjonować poprawnie. 

@Cyrtafix dzięki za Twoją aktywność i trzymanie "ręki na pulsie".  

Połączyłem kilka wątków w jeden temat dla lepszej czytelności zgłaszanego problemu. 

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie  🙌

18 Replies

• telitom's avatar
    telitom
    4 years ago

@EA_CekielWkrótce tzn za pół roku. To już trwa zbyt długo. Przecież skoro problem został zgłaszany również w poprzednich latach i wciąż się powtarza, to chyba coś jest nie tak. Wydaje mi się, że nasze uwagi kompletnie nie docierają do centrum i ludzie tu piszący piszą i tylko piszą, a problem pozostaje

• EA_Cekiel's avatar
    EA_Cekiel
    Icon for EA Staff rankEA Staff
    4 years ago

@telitom Dziękuje Ci za przyłączenie się do dyskusji. Problemy mogą mieć złożoną naturę i nawet jeżeli napotkałeś podobne zachowanie gry pół roku temu, to prawdopodobnie było to związane z innymi aspektami, niż te, do których odnosi się ten post.

Obecny problem jest stosunkowo świeży i twórcy pracują pełną parą, żeby go naprawić.

Dodatkowo muszę tutaj zaznaczyć, że forum nie jest miejscem, gdzie możemy rozwiązać tego typu problemy, dlatego zajmują się tym twórcy z DICE. Mam nadzieję, że wszystko szybko wróci do normy. 

• telitom's avatar
    telitom
    4 years ago
    @EA_Cekiel Zgodzę się z Tobą, że problemy mogą mieć złożoną naturę. Przepraszam jeśli Ciebie uraziłem, ale jest to naprawdę irytujące. Mam także nadzieję, że wszystko wróci do normy
  • EA_Cekiel's avatar
    EA_Cekiel
    Icon for EA Staff rankEA Staff
    4 years ago

@telitom Zdaje sobie sprawę, że taka sytuacja, kiedy coś nie działa, może wywoływać emocje. Także wszystko jest w porządku 😉

Na chwilę obecną nie dysponuje żadnymi dodatkowymi informacjami, kiedy dokładnie problem będzie naprawiony. Mogę Was natomiast zapewnić, że intensywne prace są w toku. Dzięki za cierpliwość.    

• @telitom od prawie tygodnia jest ten problem z raportem z gry, trochę pograłem i staty stoją w miejscu ... cos długo
  • siomax's avatar
    siomax
    4 years ago

Staty niekoniecznie - w profilu (menu) mam poziom 291, w grze, na liście graczy mam już 294. Z poziomu VGO (7) powinienem mieć już zadania z biegłości (nie mam nic). Snajperka Model 8 miałem w tuż przed poziomem 10 - teraz mam już 10, ale zadań na mistrzostwo brak za to dalej widać biegłość. Także trochę, działa trochę nie i totalny brak synchronizacji (poziom w profilu i na liście graczy).

• Mamy sobotni wieczór 21:30 i dalej nic. Pracują, pracują a u mnie dalej problem. Właśnie jakąś godzinę temu rozpocząłem reinstalację, bo też do końca nie jestem pewien, czy to coś u mnie nie nawala. Wywalałem ustawienia z appdata, z folderu dokumenty i samego origin. Jeżeli problem jest globalny, to dajcie jakieś info co się dzieje i kiedy można sprawdzać, czy problem dalej jest.

• @siomax Problem jest globalny, na zagranicznych forach dzieje się to samo. Część graczy ma to co trzeba, lub po prostu zawczasu wszystko odblokowali a reszta co dopiero grę zaczyna, nie może nic nowego zdobyć.

Podpinam się pod prośbę, mam wykupiony EA access i byłbym wdzięczny za informację kiedy może się pojawić patch naprawiający problem.
  • @siomax u mnie to samo, od ponad tygodnia, w grze widac 148 rangę na profilu 146 staty jak byly 0 zmian , oprocz kilku broni co odblokowalo ..a tak nic się nie dzieje i ciągle "could not fetch your report" bla bla
  • telitom's avatar
    telitom
    4 years ago

@CyrtafixWydaje mi się, że czarujesz. Nic nie działa. W grze mam 206 rangę, a w profilu 196. Zablokowane zadania na mistrzostwo np Bredy. Zadania na mistrzostwo z M 1907 nie są zliczane z gry. Zabiłem już co najmniej 100, a cały czas mam 3/4 tego poziomu mistrzostwa. Natomiast kiedy zaczynam grę naliczanie zaczyna się od nowa. W kółko to samo. Jednym słowem brak podsumowywania. Więc nie od tygodnia a co najmniej od dwóch albo trzech nie potrafią sobie poradzić z tym błędem. Nawet naprawianie gry nic nie daje, a przeinstalowywać nie będę, bo to szkoda czasu.

• Hmm, to akurat trochę dziwne - u mnie już odblokowane zadania (biegłość czy mistrzostwo) działają - nie dodaje tylko nowych po osiągnięciu np. lpoziomu 10 w snajperce Model 8 nie pojawia się zadanie na mistrzostwo a powinno. Natomiast zadania odblokowane przed awarią działają i można je realizować - tak bynajmniej jest u mnie. A poza wszystkimi metodami na różne problemy, reinstalację zrobiłem, bo mam nawet  stabilne (o dziwo pewnie powiedzą niektórzy) łącze 600 Mbit od Vectry. Pociągnąć potrzeba coś kole 90 z groszem GB i nie idzie co prawda 75MB/s , ale te 17/16 owszem. Więc niecałe dwie godzinki i poszło, ale..... nic nie dało oczywiście.

@telitom - może (sorry za uwagę) to zadanie masz wykonać w jednej rundzie - wtedy normalne jest to, o czym piszesz.

Życzę Tobie i wszystkim innym Kolegom cierpliwości, bo to już cokolwiek za długo trwa, jak na taki tytuł jak BF.

• @siomax Właśnie nie (nie ma za co przepraszać) W jednej rundzie muszę, nie ginąć zabić 10 atakując cele, natomiast druga część zadania zabić 20 i nic więcej nie ma. Wiem, że niektóre zadania są takie jak piszesz, ale to właśnie jest bez dopiski. A realizując zadania dla Bredy nie mam mistrzostwa, a jedynie biegłość.
    Tak masz racje te zadania z przed awarii są i jak najbardziej działają.
  • Bialy221's avatar
    Bialy221
    4 years ago
    @Bagiinskyy Nie siej fermentu, naprawili tylko błąd wyświetlania ekranu końcowego. Aktualnie nadal brak odblokowanych broni.
  • siomax's avatar
    siomax
    4 years ago

Zgadza się, ale poza rozegraniem jednej gry w celu skopiowania statystyk ogólnych i rangi, trzeba też rozegrać grę z użyciem broni z brakującymi zadaniami wynikającymi z poziomu broni - w moim wypadku mistrzostwa Model 8 i biegłości VGO.

• @siomax Tak, przepraszam za błąd. Napisałem za wcześnie bo od razu po zobaczeniu statystyk po meczu, a potem wszedłem do menu i nic się nie zmieniło