Forum Discussion
15 Replies
- KapitanCzarny2689 years agoNew Hotshot
Mam takie pytanie EA. Może jest to problem po waszej stronie?
- EA_Odix9 years ago
EA Staff (Retired)
@KapitanCzarny268 Hej!
W dniu wczorajszym pojawiła się nowa aktualizacja do gry BF 1 więc spróbuj ją pobrać i sprawdź czy wyrzucanie ustanie. Z dodatkowych kroków jakie mogę Ci poradzić, to mieliśmy pewne zgłoszenia, że WYŁĄCZENIE TRYBU DIRECTX 12 w ustawieniach zaawansowanych (opcja Video) i restart gry pomagał!
Dodatkowo, spróbuj ustawić na routerze tzw. publiczne DNS-y celem przetestowania!
Jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi. Powodzenia! 🤞
W publiczne DNS-y nie będę się bawił a gram na DX11 więc to również nic nie da
- EA_Odix9 years ago
EA Staff (Retired)
@KapitanCzarny268 Witaj!
Jak już zostało wspomniane, serwery BF 1 działają prawidłowo i problem, który pojawił się u Ciebie jest natury lokalnej bądź samego połączenia do serwerów (lokalizacja Holandia lub Irlandia). Ustawienie DNS na routerze nie jest skomplikowaną operacją o wykluczy dodatkowe problemy z przekierowaniem do serwerów od strony dostawcy. Prosiłem również o raport DxDiag z Twojej strony, który by się nam przydał. Dodatkowo celem wykluczenia właśnie błędu od strony połączenia, spróbuj np. wykorzystać alternatywne połączenie np. mobilny hotspot itp. Jeśli to nie pomoże podepnij wspomniany raport DxDiag oraz nazwę Twojego dostawcy internetu. Powodzenia! 🤞
- KapitanCzarny2689 years agoNew HotshotOk gdy tylko będę miał dostęp do pc dam znać czy coś się zmieniło, a przy okazji mam pytanie, dlaczego nie posiadacie serwerów innych niż Holenderskie i Irlandzkie?
- KapitanCzarny2689 years agoNew HotshotNiestety... DNS y nic nie dały
Mój raport DxDiag
Witam
Kolego @KapitanCzarny268 Nie wykonujesz podstawowych kroków jakie są zalecane przy takich problemach, jak nie chcesz wykonywać porad jakie podałem ja czy sami pracownicy EA, które mają znaczny wpływ na rozwiązania takich problemów to nie dziw się że coś ci nie działa! Bo takie podejście "nie będę bawił się w publiczne DNs" nie rozwiąże twojego problemu.
Mnie wyrzuca za każdym gdy zmieniana jest mapa w rozgrywce sieciowej i tylko wtedy. Sytuacja występuje wyłącznie gdy w ustawieniach grafiki jest aktywny directx11 , przy directx 12 problem nie występuje. Taki stan rzeczy niestety mnie nie satysfakcjonuje gdyż gra na directx 12 działa fatalnie , a na 11 idealnie. Problem z siecią absolutnie wykluczam gdyz był sprawdzany na 3 róznych połączeniach w róznych regionach polski ( łącznie z hot spotem z komórki ). Posiadam laptopa MSI GL62 7RD ( i7 7700 i GF 1050 plus 8 gb ramu ) z najnowszymi aktualizacjami softu ze strony producenta , z aktualnym biosem i firmware , oraz najnowszymi sterownikami do grafiki. Naprawa plików gry nie pomaga , gra zaktualizowana , niepotrzebne programy w tle wyłączone, a problem non stop występuje. Powtarzam , tylko przy zmianie mapy i tylko przy włączonym directx 11.
U mnie jest to samo. lapek to Y 700 z gtx. Ostatnio był technik z upc, dostałem nowy router, przy okazji były robione testy sieci i wyszło że to problem gry, bo internet jest w porządku. Na BF4 mnie nie wyrzuca, na innych grach sieciowych też mnie nie wyrzuca, jedynie bf1 i dx11.
SylwesterSpalony masz gówno do gadania bo robiłem wszystko co tylko pisali nie umiesz czytać a może miałeś od dziecka problem z j.polskim?
[EA_Kuba - @KapitanCzarny268, wszyscy tutaj chcą Ci tylko pomóc wrócić do gry, tego rodzaju wiadomości są po pierwsze nie stosowne, oraz naruszają one regulamin forum]
Nie chce za szybko się pochwalić ale po usunięciu antywirusa i sweetfxa z battlefielda gram już pół dnia bez wywalenia. Jak wywalałem programy pojedynczo nic nie dawało a samo wyłączenie antywira też nie pomaga bo próbuje być mądrzejszy od użytkownika i dalej miesza (AVAST).
Czym jest sweetfx?
Dodatkowe efekty graficzne ale to chyba znowu był lepszy dzień battlefielda bo już raz mi się wywalił. Coś musi być z serwerami bo raz działa dosyć dobrze a czasem laguje i wywala co chwile. EA będzie dalej szło w zaparte, że to wina klienta albo dostawcy internetu. Słabo...
Osobiście nie dam sobie wcisnąć problemów z internetem bo w moim przypadku próbowałem gry z kilku różnych źródeł sieci i różnych dostawców. Za każdym razem to samo. Zmiana planszy i bach , wywala. Posiadam tylko windows defendera.
About Battlefield Dyskusja o serii
Community Highlights
- EA_Pulsar9 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 7 days ago
Oszuści w grze
Solved10 days ago- 10 days ago