Forum Discussion

2SMOKE_TM's avatar
2SMOKE_TM
Seasoned Veteran
2 years ago

Re: help me pls

@alicicek2626
Oyun açılıyorsa yani aktivasyon kısmını geçebilip oyun açılmaya çalışırken çöküyorsa verdiğim linklen artık işin yok. Herhangi bir hata raporu veya ekrana gelen bir hata kutusu oluyormu oyun çöktüğünde. Dediğin şeye bir çok şey sebep olabilir, steam den oynuyorsan dosya bütünlüğünü doğrulayarak başla. Son zamanlar da anakart bios güncellemesi falan yaptınmı mesela, yada herhangi parça değişikliği. Biliyorum diyeceksinki başka oyunlarda sıkıntı yok, ama bu oyun cins işte biraz. Yeni yüklediğin veya arka planda çalışan başka bir uygulama bile yapıyor olabilir. Birde bilgisayar çöküyor demişsin, reset falanmı atıyor direk. yoksa sadece oyun çöküp masaüstüne mi dönüyor. ?

7 Replies

• oyun açılıyor artık o giriş ekranı gitti. yakın zamanda bios güncellemesi yapmadım ancak bir ton update vb yaptım. bilgisayarı aldıktan 1 hafta sonra kaldırdım daha yeni tekrar kurdum. epic gamesten oynuyorum. ea playe atıyor ve bi anda mavi ekran veriyor bilgisayar. direkt sıfırlayıp tekrar masaüstüne atıyor bi süre sonra. bazen masaüstüne de attığı oluyor anlamıyıyorum nedenini. bilgisayar güçsüz derdim ama şu an 4090 ve 13900k takılı pcde. eskiden rdr2 de 1-2 defa mavi ekrana atmıştı ancak o ben 3. parti bir altyazı eklediğim içindi onu kaldırdığımda sorun çözülmüştü.

• Merhabalar, Epic'ten aldığım NFS Unbound'da sıkıntı yaşıyorum. Oyunu açmaya çalıştığım zaman EA App kapanıp imleç yüklenme simgesi geliyor 3-4 saniye sonra da EA App kendini tekrardan açıyor. Offline moda almayı oyunu da app'i de repair etmeyi ve cache silmeyi denedim. PC'ye restart atıp dediğin DPI scale mevzusuna baktım. DPI yüzde 100'de ve hiçbir sıkıntı bulamadım. Antivirüs'üm Kaspersky Plus onu kapayıp açmayı denedim yine aynısı oluyor. Daha önce Unbound'u gamepass aracılığıyla oynarken sıkıntı çekmemiştim. Epic'ten aldığımda ise çalıştıramadım ne yapmalıyım?

• 2SMOKE_TM's avatar
    2SMOKE_TM
    Seasoned Veteran
    2 years ago

@ChrisBrelley
    Dostum yaşadığın sorunun sebebi malesef belli değil, bazen öyle oluyor, ertesi gün açılıyor anlamsız bir şekilde. Bu forumda aynı konudan bir ton dolu ve çözüm yok malesef. Birde şöyşe birşey olabiliyor, daha evvel NFS HEat falan oynayıp mod yüklediysen bu durumu tetikleyebiliyor. 

• 2SMOKE_TM's avatar
    2SMOKE_TM
    Seasoned Veteran
    2 years ago
    @alicicek2626
    Bluescreen viewer diye bir uygulama var, onu yükle, mavi ekran verirse pc yi tekrar açtıktan sonra uygulamayı çalıştır, en üst satırda hata koduyla birlikte neden mavi ekran verdiğini yazacaktır. Arama yaparak sebebi bulabilirsin. Mavi ekran ya sürücüdür, ya donanımdır. Oyundan değildir.
  • selam dediğin şeyi yaptım ve 3 ü aynı dosyadan kaynaklı olmak üzere 5 farklı bluescreen dump gördüm. her birini aşşağıya sabitliyorum. 

• alicicek2626's avatar
    alicicek2626
    2 years ago

xxx

About NFS Unbound Technical Issues & Bugs

Need support with tech, game or connectivity issues in Need for Speed™ Unbound? Join us to discuss troubleshooting.2,166 PostsLatest Activity: 21 hours ago