Forum Discussion

WollSmootherino's avatar
2 years ago
Solved

!!!! FIX ODNOŚNIE INSTALACJI GRY !!!!

!!!! FIX ODNOŚNIE INSTALACJI GRY !!!!

Witam, od tygodnia jak już widziałem oraz doświadczyłem, większość społeczności APEXa miało problem z pobraniem gry na EA App, na szczęście @AddeboY98 znalazł rozwiązanie tego problemu, mianowicie:

1. musicie pobrać grę z Steam
2. zrobić nowy folder i nazwać go "Apex"
3. wkleić wszystkie pliki gry z folderu steamowego do folderu "Apex"
4. rozpocząć pobieranie apexa w folderze "Apex"

Sprawia to że ea app sprawdza wszystkie pliki gry po czym instaluje ok. 200 MB, po zakończeniu tego pobierania gra działa jak zawsze powinna.

Serdeczne podziękowania dla @AddeboY98.

• AreMany's avatar
    AreMany
    2 years ago

Ok przetestowałem wszystko POTWIERDZONE rozwiązanie jest takie :

Przed robieniem czegokolwiek pobierz ProcessExplorer od microsoftu i uruchom jako admin.... zabij wszystkie procesy od EA zanim cokolwiek zaczniesz robić...

1. Pobierz wersje steam (język musi się zgadzać)

2. Stwórz jakikolwiek folder do przechowywania gry scieżka dostępu np. C:\EA Games\

3. W tym folderze zrób folder "Apex" (musi być dokładnie taka nazwa bo tak pobiera EA APP standardowo)... Scieżka wyglada tak C:\EA Games\Apex\

4. Przekopiuj wszystko z steamowej wersji do folderu "Apex"

5. Włącz EA APP zaloguj się wyczyść cache poprzez menu w EA APP... (EA APP NIE MOŻE BYĆ NA WSTRZYMANYM POBIERANIU LUB POBIERANIU CZEGOKOLWIEK... APEX MA NIE BYĆ ZAINSTALOWANY)

6. Zaloguj się kliknij na pobieranie apexa...

7. Wybierz folder z scieżki tej co zrobiłeś np C:\EA Games\Apex (zaznacz Apex)

8. W tym miejscu powinno zsynchronizować 211MB i gra powinna działać....

Jeśli gra nie pojawia sie w bibliotece znowu wyczyść cache i wszystko jest ok ... jeśli nie stwórz skrót od głównego .exe na pulpit przy włączonym EA APP.

W moim przypadku gra CRASHUJE EA APP i musze przy włączonej grze uruchomić i zalogować się na APP ponownie... potem wywali błąd authentication EAC.. i wroci do ekranu logowania do serwerów apex gdzie klikasz retry... gra działa wtedy bez problemów

Oczywiście jeśli nie macie platform trzecich typu steam ... jesteście zdani na czekanie na patch od EA tak jak pisałem to dzień temu.

10 Replies

• dokładniej mógłbyś opisać gdzie ten folder Apex mam stworzyć?
    w EA GAMES?

• AreMany's avatar
    AreMany
    2 years ago

Daj więcej szczegółów jak to zrobić niby bo jak daje żeby pobierał a folderze Apex w którym są pliki steamowe bez nawet usuwania czegokolwiek jak radzą w ENGLISH forum to nie pobiera 200MB tylko 25GB mimo że język się zgadza i wszystko jest 100% pobrane.

• @AreMany Dokładnie w tak poważnej sytuacji takie szczępy informacji nie pomagają, nie wiadomo co gdzie i jak..
  • folder może zostać stworzony dosłownie gdziekolwiek, wystarczy że podczas rozpoczęcia instalowania apexa zaznaczysz ten folder jako miejsce instalacji

• AreMany's avatar
    AreMany
    2 years ago

W wersji angielskiej forum rekomendują:

Przed robieniem czegokolwiek uruchom TASK MANAGER i wyłącz całe EA APP włącznie z usługą EA która po wyłączeniu apki dalej działa ... nie można jej przeoczyć jeśli jej nie widzisz pobierz ProcessExplorer od microsoftu i uruchom jako admin.... zabij wszystkie procesy od EA zanim cokolwiek zaczniesz robić...

2. Stwórz jakikolwiek folder do przechowywania gry scieżka dostępu np C:\EAGAMES\

3. W tym folderze zrób folder "Apex" (musi być dokładnie taka nazwa bo tak pobiera EA APP standardowo)... Scieżka wyglada tak C:\EAGAMES\Apex\

5. Usuń Foldery :

_Installer

Crashpad

EasyAntiCheat

Dwa z tych folderów mogą nie istnieć ponieważ są one pobierane tylko przy pierwszym instalowaniu apexa przez steam na danym koncie... jeśli kiedyś pobierałeś już apexa ich nie będzie

6.Usuń pliki :

installscript.vdf

r5apex.exe

r5apexdata.bin

7. Włącz EA APP zaloguj się wyczyść cache poprzez menu w EA APP...

8. Zaloguj się kliknij na pobieranie apexa...

9. Wybierz folder z scieżki tej co zrobiłeś np C:\EAGAMES\Apex (zaznacz Apex)

10. W tym miejscu powinno zsynchronizować 200MB i gra powinna działać....

Uwaga: No i teraz jest gwóźdź programu czyli ... jedynym działa ta metoda .... a drugim nie... następni nic nie usuwają z tego folderu (zaraz przetestuje) i im działa...

W moim przypadku pobiera dalej 25GB zamiast 78.29GB co jak też już pewnie wiesz NIE DAJE NIC

Tak więc ... proszę ... NAPRAWCIE TEN DOWNLOAD bo już to jest 7 dni bez downloadu na oficjalnej apce...

Zaraz zobacze jak poszło z tą "polską wersją" gdzie nikt nic nie usuwa XD

• co do tego to dosłownie nic więcej nie robiłem niż to co opisałem i zadziałało chociaż zauważyłem że grę mogę otworzyć tylko przez skrót, w EA wyświetla się jakby gra się nadal nie zainstalowała

• szczerze, nie usuwaj nic, zostaw to surowe jak wyszło ze steama tak niech zostanie, daj na pulpit nawet folder Apex, wytnij WSZYSTKO ze steamowego folderu i wrzuć do folderu stworzonego o nazwie DOKŁADNIE "Apex" 

• @AreMany tej metody też próbowałem, skutkowała w dokładnie tym samym o czym mówisz
    wydaje mi się ze EA zrobiło fikołka i wrzucili pliki steamowe do pobrania na EA app co jest kompletnie bez sensu ale znając EA to nawet takie spaghetti umysłowe jest możliwe
  • AreMany's avatar
    AreMany
    2 years ago

Ok przetestowałem wszystko POTWIERDZONE rozwiązanie jest takie :

Przed robieniem czegokolwiek pobierz ProcessExplorer od microsoftu i uruchom jako admin.... zabij wszystkie procesy od EA zanim cokolwiek zaczniesz robić...

2. Stwórz jakikolwiek folder do przechowywania gry scieżka dostępu np. C:\EA Games\

3. W tym folderze zrób folder "Apex" (musi być dokładnie taka nazwa bo tak pobiera EA APP standardowo)... Scieżka wyglada tak C:\EA Games\Apex\

5. Włącz EA APP zaloguj się wyczyść cache poprzez menu w EA APP... (EA APP NIE MOŻE BYĆ NA WSTRZYMANYM POBIERANIU LUB POBIERANIU CZEGOKOLWIEK... APEX MA NIE BYĆ ZAINSTALOWANY)

6. Zaloguj się kliknij na pobieranie apexa...

7. Wybierz folder z scieżki tej co zrobiłeś np C:\EA Games\Apex (zaznacz Apex)

8. W tym miejscu powinno zsynchronizować 211MB i gra powinna działać....

Jeśli gra nie pojawia sie w bibliotece znowu wyczyść cache i wszystko jest ok ... jeśli nie stwórz skrót od głównego .exe na pulpit przy włączonym EA APP.

W moim przypadku gra CRASHUJE EA APP i musze przy włączonej grze uruchomić i zalogować się na APP ponownie... potem wywali błąd authentication EAC.. i wroci do ekranu logowania do serwerów apex gdzie klikasz retry... gra działa wtedy bez problemów

Oczywiście jeśli nie macie platform trzecich typu steam ... jesteście zdani na czekanie na patch od EA tak jak pisałem to dzień temu.

About Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.2,446 PostsLatest Activity: 16 hours ago