Forum Discussion

PL_Bl4ckW0lf's avatar
2 years ago

Członek grupy wstępne przetwarzanie

Witam. Od 3-4 sezonów mam problem z lobby. Były już kiedyś podobne tematy i te problemy nie zostały rozwiązane. Tak jak w temacie, mam bardzo często komunikat "Członek grupy, wstępne przetwarzanie" i trwa to w nieskończoność. Muszę wyjść do głównego menu, żeby można było grać. Niekiedy znajomi wchodzą do gry beze mnie, bo mnie wtedy po prostu nie wczytuje. Czy ktoś poradził sobie z tym? 

Gram na platformie Steam (czyli już wiadomo, że PC). Próbowałem na EA ale tam również mam ten problem.

EDIT.

Dodam, że problemy najprawdopodobniej zaczęły się po zmianie komputera, już nawet dokładnie nie pamiętam.

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @PL_Bl4ckW0lf 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Sprawdź proszę czy problem będzie się utrzymywał po zresetowaniu połączenia wedle instrukcji poniżej: 

Czyszczenie pamięci podręcznej DNS/resetowanie połączenia internetowego. - Answer HQ

Ponadto upewnij się proszę, że zarówno gra jak i klient Steam, oraz EA app są dodane do wyjątków w zaporze sieciowej: 

Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft

Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ

• @EA_Kuba, dzięki za odpowiedź.

Niestety, po zresetowaniu łącza, błąd nadal występuje.

Steam i Apex są dodane do wyjątków w zaporze sieciowej.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @PL_Bl4ckW0lf 

Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tego kroku. 

Jeśli masz taką możliwość sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się jeśli połączysz komputer poprzez alternatywne połączenie internetowe (np. poprzez hotspot z telefonu). Ewentualnie jeśli możesz to sprawdź czy problem pojawi się jeśli przełączysz się pomiędzy kablem Ethernet a WiFi. 

Sprawdź proszę czy sterowniki Twojej karty sieciowej są zaktualizowane: 

Ręczne aktualizowanie sterowników w Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft

W panelu administracyjnym routera, sprawdź dostępność aktualizacji (firmware). 

• @EA_Kuba dzięki za odpowiedź

Posiadam internet mobilny od Play, router Huawei B535-232a. Przełączenie z kabla na WiFi nic nie dało.

Prędkość sprawdzona na speedtest, zrzut w tym linku.

Na telefonie niestety nie mam możliwości sprawdzenia, gdyż mam tutaj za słaby zasięg. Chciałem spróbować z Huawei B525 z internetem od T-Mobile, lecz niestety za duże utraty pakietów co uniemożliwia grę.

Firmware routera najnowsze, sterownik karty sieciowej również.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @PL_Bl4ckW0lf 

Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tego. 

Internet mobilny nie jest idealnym rozwiązaniem jeśli chodzi o rozgrywkę online, nie mniej rozumiem, że w niektórych przypadkach nie ma innej możliwości. 

Chciałbym mieć jednak pewność, czy w tym przypadku to połączenie internetowe powoduje opisany przez Ciebie błąd. W miarę możliwości, jeśli nadarzy się taka okazja to sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się na Internecie pochodzącym ze światłowodu, z "kablówki" lub z naziemnej sieci telefonicznej. 

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 7 days ago
2,480 Posts