Forum Discussion

dziewiexrty's avatar
2 years ago

Problem z połączeniem

2 pt

Witam, mam taki problem, od jakiegoś czasu:

we wszystkich grach, we wszystkim mam normalny Ping, światłowód na kablu, wszystko śmiga, aż gdy włączam APEX, po włączeniu gry, wybraniu serwera z najniższym pingiem przeważnie koło 20-40, po wejściu do lobby nagle wszystko się zacina, i ładuje jakby Internetu nie było, klikam ESC i pokazuje, że mam koło 150-300ping*, nie wiem kompletnie o co chodzi, nie da się grać, podczas, gry pokazuje normalny Ping, a są ciągle lagi jakby przez brak internetu. 

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @dziewiexrty 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Rozumiem, że wcześniej mogłeś grać bez takich objawów i problem pojawił się nagle. 

Czy takie działanie gry możesz powiązać z jakąś aktualizacją gry/systemową, lub aktualizację sterowników, instalacją programu?

Czy próbowałeś jakichś kroków by problem rozwiązać? Jeśli nie, to możesz zacząć od uruchomienia komputera w trycie czystego rozruchu. 

Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?

Ponadto jeśli masz taką możliwość sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się na alternatywnym połączeniu internetowym (np poprzez hotspot z telefonu)

• @EA_Kuba Niestety, nic z tych rzeczy nie pomaga, próbowałem kontaktować się z operatorem, nic po ich stronie, również nie mogę powiązać tego problemu z niczym, stało się to po prostu nagle :/ rozruch również nie pomógł ani zmiana na inne wifi
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @dziewiexrty 

Tylko dla pewności zapytam - poprzez inne Wi-Fi rozumiesz połączenie z tą samą siecią poprzez inną częstotliwość, czy tak jak wspomniałem połączenie poprzez innego dostawcę Internetu? 

Sprawdź proszę jeszcze czy problem będzie pojawiał się na nowo utworzonym koncie EA. 

• Problem pojawia się na każdym koncie na tym komputerze. Próbowałem połączenia internetowego z innym dostawcą, nadal bez zmian. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie dotychczasowych kroków @dziewiexrty 

Czy na Twoim komputerze masz zainstalowane oprogramowanie do optymalizacji połączenia? 

Ponadto upewnij się, że sterownik Twojej karty sieciowej jest zaktualizowany do najnowszej wersji. 

Ręczne aktualizowanie sterowników w Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft

Jeśli grasz na laptopie możliwe że sterowniki będziesz musiał pobrać ze strony producenta. 

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 6 days ago
2,480 Posts