skoki latencji (ping) w grze sezon 6 xbox one
Witajcie ! Proszę o pomoc .
Gram na konsoli xbox one s podłączonej przez kabel do routera 1 Ghz - otwarty UPnP + przypisany adres rezerwacji dla konsoli w DHCP serwer. Łącze internetowe to światłowód 400 mbps down. oraz 20 mbps upload. Problem polega na dość dziwnymi skokami latencji (ping) podczas rozgrywki , waha się pomiędzy przy dobrych wiatrach 35-50 ms a częściej 40-75 ms . W efekcie czego czasem mam wrażenie jakby postać biegła wolniej jakby po wodzie a czasem działa to płynie ? Problem raczej najczęściej nasila się kiedy gram ze znajomymi w 3 osobowej grupie wtedy latencja skacze wyżej do 80 ms . Próbowałem się skontaktować z EA lecz nie byli mi w stanie podać adresu serwera z którym się łącze a zawsze jest to serwer FRANKFURT 2 .Gram oczywiście w Polsce 🙂 . Podali mi ogólny na Europę czyli 159.153.72.252 lecz nie potwierdza się to z faktem podczas rozgrywki . Poniżej raport jeden z wielu UOTrace . Pytanie moje może ktoś podać mi właściwy adres serwera Frankfurt 2 ? O dziwo nie posiadam czerwonych znaczków podczas łączenia się z grą ani podczas rozgrywki. Dość nurtujące są przycinki (zatrzymanie) na ułamek sekundy obrazu podczas gry , rzadko ale są oraz czasem mam wrażenie że obraz podczas rozglądania lekko klatkuje . Proszę o wskazówki , rady może ktoś miał podobne problemy i udało mu się coś zmienić . Pin konsola pokazuje zawsze 38 ms w testach . Dostawca internetu (ISP)potrzebuje właściwego adresu serwera wtedy ewentualnie może pomóc. Różne speed testy wyniki : ping 15-22 ms , jitter 2-6 , down.400Mbps , upload 20Mbps - router i modem nic nie blokuje również próbowałem DMZ dla konsoli lub otwierałam porty dla xbox live oraz Apex Legends. Proszę o pomoc!