wywalanie gry bez żadnych błędów.
Witam.
Wybaczcie wylew frustracji ale po wydaniu 4 stów mam prawo zhejtować ten zlepek *****. Czy ktoś może mi wytłumaczyć co z tą grą jest nie tak ? A o co mi chodzi zapytacie, a już tłumaczę.
Ta gra stwierdziła że będzie się wywalać do pulpitu bez błędu co drugą rundę, tak dobrze czytacie co drugą rundę. Bywają błędy Directx ale to już chyba nie do ogarnięcia ( mimo włączania/wyłączania dx12 - nic to nie zmienia, serio :P ). Gram płynnie na nisko/średnich ustawieniach, nie mam lagów, zacinek podczas gry (no menu główne i start rundy lagują ale co zrobisz). Włączam grę i pierwszą rundę gram bez żadnych problemów, gra działa i super. Ładuje się druga runda i tu losowość, raz na początku, raz w połowie a czasem pod sam koniec rundy oglądam pulpit bez żadnego komunikatu, błędu ot tak strzelam, biegnę i po grze. Problem występuję w All out Warfare, w Portal jest nieco lepiej.
Jakie mam sprzęt ?
CPU - Ryzen 3700x
GPU - RX 580 XTR 8Gb ( myślałem że to tutaj leży problem, poprosiłem serdecznego przyjaciela aby wpadł z swoim rtx 2070 super i zrobimy test i zgadnijcie co - NIC TO NIE ZMIENIŁO)
Ram - Corsair Vegeance 2x8GB
PSU - Seasonic 650W
Mobo - Aorus B450 PRO
Dysk - ADATA XPG SX6000 PRO
Windows 10 + najnowsza dostępna wersja, sterowniki tak samo - wszystko aktualne.
Ma ktoś pomysł co zrobić ? Czy zostaje czekać aż łaskawie DICE ogarnie problem ?
Edit.
A co sam próbowałem zrobić z tym fantem ?
Reinstal systemu + format
Reinstal gry
Próbowałem różne wersje sterowników, różne ustawienia detali w grze od najniższych do najwyższych grywalnych.