Forum Discussion

Tym3K_pl's avatar
Tym3K_pl
Seasoned Novice
17 days ago

Połączenie konta EA ze Steam

Hej, tak się ostatnio zacząłem zastanawiać po tym rynkowym przewrocie na Steamie, kiedy skiny nagle mocno podskoczyły na cenie. Sprzedałem więc swoje itemy i mam teraz trochę pieniędzy na koncie. Pomyślałem, że fajnie byłoby kupić grę z serii BF, skoro jest niezły discount, tylko teraz tak. Gram w darmową wersję w RedSec, mam tam już wbite kilka poziomów, odblokowane jakieś bronie i ogólnie grę mam pobraną przez EA. No i zastanawiam się, jak to działa, jeśli chciałbym kupić Battlefielda przez Steam. Czy da się jakoś powiązać konto, żeby po zakupie pełnej wersji nie stracić doświadczenia ani odblokowanych rzeczy w grze wcześniej zdobytych w RedSec? No i żeby nie musieć instalować wszystkiego od nowa przez Steam. Chyba że nie ma innej opcji i trzeba najpierw odinstalować wersję z EA, a potem zainstalować kupioną na Steamie. Ktoś może kombinował w podobny sposób i ma na to sprawdzony patent?

1 Reply

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    16 days ago

Hej Tym3K_pl​ 

Jeśli Twoje konto Steam na którym kupisz grę będzie powiązane z kontem EA na którym grasz w EA app, Twój progres w RedSec będzie współdzielony pomiędzy platformami. Więcej o połączeniach kont znajdziesz tutaj. Jeśli kupisz grę na Steam, będziesz mógł kontynuować grę tam (BF6+RS), nie będziesz musiał logować się do EA app by grać. 

About Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.164 PostsLatest Activity: 17 hours ago