Forum Discussion

xMichuuux's avatar
xMichuuux
Rising Newcomer
3 months ago

PS5 statystki problem

Witam ;) mam taki problem że nie mogę dodać znajomego ani dołączyć do lobby bo tak jakby mnie nie widać jedynym rozwiązaniem było dodanie przez EA PLAY ale to dodali mnie znajomi lecz nie mogą mnie zaprosić tylko ja mogę wejść poprzez „dołącz do gry”  i nie mogę zobaczyć swoich statystyk. Dopiero po wejściu w grę mogę je zobaczyć ale to nie zawsze. Miał ktoś coś takiego ? Proszę o rozwiązanie problemu bo już nie mam do tego siły . Próbowałem już odinstalować i zainstalować nie pomogło . Rozłączyłem konto EA i połączyłem na nowo lecz bez efektów . Mam 24 lvl ale tego nie widzę 

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej xMichuuux​ 

Podsyłam kilka kroków do sprawdzenia:

• wyłącz konsolę i odłącz ją na 3 min. od zasilania
    • wyloguj się i zaloguj ponownie do konta PSN
    • upewnij się, że opcja Cross-Play w grze jest włączona
    • obejście: zamiast zaproszeń przez menu gry, spróbuj zapraszać znajomych przez Game Base na PS5
    • jeśli masz NAT zamknięty lub podwójny, gra może nie wykrywać innych graczy, nie pozwalać dołączyć do lobby albo powodować błędy zaproszeń 
    • Sprawdź typ NAT w ustawieniach konsoli (PS5 → Ustawienia → Sieć → Stan połączenia).
    • Otwórz porty używane przez EA / PlayStation / Battlefield:
      • UDP: 3659, 14000–14016, 22990–23006
      • TCP: 80, 443, 9988–10099, 17502, 42127
    • Włącz UPnP (Universal Plug and Play) w routerze – automatycznie otworzy potrzebne porty.
    • Jeśli masz podwójny NAT, poproś dostawcę Internetu o tryb bridge lub publiczny adres IP.
    • Uruchom ponownie konsolę i router po każdej zmianie ustawień.
  • xMichuuux's avatar
    xMichuuux
    Rising Newcomer
    3 months ago

W tym problem że nie wiem jak otworzyć te porty,nigdy tego nie robiłem. A NAT jaki posiadam to NAT 2 Internet mam z UPC router CONNECT BOX problemu dalej nie rozwiązałem i ciągle jest to samo. Jeśli jest w stanie mi ktoś pomóc to z góry dziękuję 👌😇

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.Latest Activity: 8 hours ago
190 Posts