Forum Discussion

Machony79's avatar
Machony79
Rising Novice
5 months ago

Secure Boot w Batlefield 6

Chciałbym wiedzieć czy BF6 będzie działał na PC bez włączonej opcji Bezpieczny Rozruch? 

Jak wiemy po  jednej z aktualizacji BF2042 wymaga tej zmiany w BIOS-e.Niestety coś jest skopane u mnie w PC i nie mogę tego zmienić dlatego pożegnałem się z tą grą. 

24 Replies

• Piterko_lvg's avatar
    Piterko_lvg
    New Traveler
    5 months ago

Może Ci się sterownik od kontrolera dysków rozsypał, chociaż wątpię. Często po zmianie na Uefi, lub zmiany trybu dysku Wina się wysypuje... Ale i tak moim zdaniem gra nie warta zachodu

• Notorura's avatar
    Notorura
    Rising Newcomer
    5 months ago

Też się z tym męczyłem i u mnie problem załatwił przekonwertowanie wszystkich dyskow na gpt, nie tylko ten rozruchowy

• kamil19628's avatar
    kamil19628
    Rising Newcomer
    24 days ago

Mam tak samo, jest z tym masa zachodu a nie ma żadnej pewności że gra sie uruchomi. Poprostu najlepiej odpuścić sobie gre z przekombinowanymi zabezpieczeniami i niekupowanie, nic tak nie przemawia do producentów jak brak zysków.

• walas85's avatar
    walas85
    Rising Hotshot
    15 days ago

Chciałbym wiedzieć czy BF6 będzie działał na PC bez włączonej opcji Bezpieczny Rozruch?

Nie. Zaktalizuj BIOS do najnowszej wersji (o ile masz taką możliwość) pobierając ją ze strony producenta płyty głównej. Po aktualizacji poszukaj na YouTube gdzie ta opcja jest w twoim BIOSie (co producent to ciut inna lokalizacja), odznacz, zapisz zmiany i możesz grać.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.Latest Activity: 18 hours ago
195 Posts