Forum Discussion

Machony79's avatar
Machony79
Rising Novice
6 months ago

Secure Boot w Batlefield 6

Chciałbym wiedzieć czy BF6 będzie działał na PC bez włączonej opcji Bezpieczny Rozruch? 

Jak wiemy po  jednej z aktualizacji BF2042 wymaga tej zmiany w BIOS-e.Niestety coś jest skopane u mnie w PC i nie mogę tego zmienić dlatego pożegnałem się z tą grą. 

24 Replies

• Machony79's avatar
    Machony79
    Rising Novice
    6 months ago

Dysk systemowy GPT i wszystko zgodnie z poradami. Odłączałem też dodatkowe SSD-eki. Po ustawieniu w biosie funkcji OS Type na Windows Uefi Mode system się już nie włącza. Uruchamia się narzędzie do naprawy systemu i następnie informacja,że nie dało się naprawić.

Na tym filmie jest przedstawiony dokładnie taki Bios jak mój.Wszystko zrobiłem tak samo. Usunąłem też klucze i wgrałem nowe.

Film Instrukcja

Po wyłączeniu bezpiecznego rozruchu wszystko działa poprawnie. No oprócz BF2042 ;)

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    6 months ago

Aktualnie masz wyłaczony Secureboot? Napisales "Niestety po takiej zmianie nie wstaje mi Windows 11" wtedy co dokladnie robisz? Formatujesz dysk? Prosze wejdz do zarządzanie dyskami. Możesz to zrobić, naciskając klawisze Windows + R, wpisując diskmgmt.msc i naciskając Enter. Wyslij screenshota z tego okna. 

• Machony79's avatar
    Machony79
    Rising Novice
    6 months ago

Od kilku miesięcy walczę z Safety Boot. Płytę mam firmy Asus ROG i robię wszystko zgodnie z poradami.Nawet na YT jest porada z moim biosem. Niestety po takiej zmianie nie wstaje mi Windows 11. Wywala błąd i pisze,że instalator nie może naprawić systemu.

• Witam. Bezpieczny rozruch i TPM jest wymagane do uruchomienia Battlefileda 6. Napisz z czym masz problem i dlaczego nie możesz go uruchomić? Możliwe że musisz usunąć stare klucze Secure boot i ponownie wygenerować nowe. Podaj producenta płyty głównej i wersję, a spróbuję Ci pomóc😉.

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.Latest Activity: 8 hours ago
203 Posts