Forum Discussion

pm4u593rw1ro's avatar
pm4u593rw1ro
Seasoned Newcomer
3 months ago

[EA APP] Rekompensaty za brak pełnego dostępu do gry

Zwracam się z uprzejmym zapytaniem dotyczącym polityki rekompensat w kontekście niedawnego problemu technicznego z dostępem do serwera w dniu premiery gry za pośrednictwem aplikacji EA App.

Z posiadanych przeze mnie informacji wynika, iż gracze, którym udało się uzyskać dostęp do rozgrywki poprzez strzelnicę bądź w trybie portal  poprzez wielokrotne próby dołączenia do gry (tzw. "spamowanie" przycisku "X"), przed implementacją Państwa poprawki, nie kwalifikują się do otrzymania rekompensaty.

Osobiście udało mi się dołączyć do rozgrywki w trybie Społeczności na krótko przed usunięciem błędu wyżej wymienioną metodą. Przez kilka godzin byłem pozbawiony możliwości udziału w grze, podczas gdy inni gracze cieszyli się pełnym dostępem. 

Jeśli brak rekompensaty jest związany z faktem, iż problem techniczny został przez nas "ominięty" uważam tę sytuację za wysoce niesprawiedliwą i budzącą sprzeciw.

Podkreślam, iż to nie po stronie użytkowników leży obowiązek poszukiwania doraźnych rozwiązań dla błędów w Państwa grze. Co więcej, gracze nie powinni być w żaden sposób "karani" (poprzez brak rekompensaty) za znalezienie i wykorzystanie tymczasowej metody na dołączenie do gry, zwłaszcza w sytuacji, gdy błąd uniemożliwiał pełną rozgrywkę (kampania oraz tryb wieloosobowy po za serwerami społeczności). Jest to odczucie podzielane przez wielu użytkowników dotkniętych tym problemem.

W związku z powyższym, uprzejmie proszę o oficjalne ustosunkowanie się do kwestii polityki rekompensat w odniesieniu do opisanych okoliczności, pozdrawiam.

18 Replies

• bogini_leosia's avatar
    bogini_leosia
    Seasoned Newcomer
    3 months ago

Mam wrażenie, że PR wpadł na pomysł rekompensaty żeby się uratować wizerunkowo, ale nie spytali się nikogo czy mają możliwość dojść do tego kto był dotknięty tym problemem. No i jest sraka teraz.

• Maka47on's avatar
    Maka47on
    Seasoned Traveler
    3 months ago

bogini_leosia​ ich problem, niech dadzą każdemu na EA app

Oznaczam taktycznie może w końcu przestaniecie udawać że wątek nie istniejeEA_Kalina​ EA_Kuba​ 

Ps:wiem że to widzicie, zwyczajnie wam to zwisa bo wypłata musi być wzięta a szef zabronił się wypowiadać.

• Maka47on's avatar
    Maka47on
    Seasoned Traveler
    3 months ago

Aleksator3000​ dobry pomysł, mi znowu pokazuje że nie mam dodatków jak na premierę, jeśli do jutra nie dostanę odpowiedzi w temacie który między innymi w tej ale i wielu innych (Brak rekompensat, brak odpowiedzi ze strony supportu) sprawie założyłem jutro o tej porze zgłaszam sprawę do UOKIK

https://forums.ea.com/discussions/battlefield-6-technical-issues-pl/ea-app-battlefield-6-niezakupione-dodatki-po-raz-drugi-/12817478

• SharkPL123's avatar
    SharkPL123
    Rising Newcomer
    3 months ago

Mam tak samo, ticket EA/sprawa zamknięta, otrzymałem tylko automatyczne odpowiedzi niezwiązane z tematem. Również nie otrzymuję codziennych nagród za logowanie - inbox gry jest pusty

• Również sie podpinam.I mam zapytanie dodatkowe jak długo EA będzie traktować graczy jak bankomaty a nie jak społeczność dzięki której się unosi na powierzchni . I jak długo ma zamiar unikać tematu rekompensat? Jak wiemy oszukanie tak dużej rzeszy ludzi doprowadziło do frustracji graczy i każdy gracz który został oszukany jak ma rozum to już więcej za ten numer nie da zarobić grosza EA

• OFFik's avatar
    OFFik
    Rising Vanguard
    2 months ago

Smutne, że przez tyle dni nikt oficjalnie się nie wypowiedział i nie wyjaśnił jakie były kryteria przyznawania rekompensat...

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Problemy techniczne

Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 22 hours ago
197 Posts