Forum Discussion
22 Replies
- EA_Kuba6 days ago
Community Manager
Hej BUSHY_PL
Prześlij nam proszę plik DxDiag, możliwe że tam znajdziemy dodatkowe wskazówki odnośnie rozwiązania.
- BUSHY_PL7 days agoSeasoned Newcomer
30 dni , zainstalowalem gre ponownie i dalej ten sam problem? mozna uzyskać jakas pomoc?
- juzek_wladca_kuz2 months agoSeasoned Newcomer
To jest straszne. Support zszedł na poziom gdzie żeby zgłosić błąd trzeba napisać na forum i liczyć że ktoś się zainteresuje twoim problemem. Anulowanie abonamentu to pal sześć, ludzie popłacili 400 zł za grę i nie mogą pograć w dodatkową zawartość (przed updatem wszystko śmigało). Chociaż tyle że jest to forum…
- EA_Kuba2 months ago
Community Manager
Hej Zyhymek
Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem dzięki wskazówce od pietryspol :
edit: po instalacji media pakiet do win 11 pro N i restarcie komputera uruchomił się :)
- pietryspol2 months agoSeasoned Newcomer
U mnie nic nie działa. Zmieniłem język na angielski, naprawiałem grę, usuwałem, cache z apki EA oraz Epic Games, usuwałem ustawienia z profilu app data local/saved i milion innych. Nadmienię, że windows 11 świeżutko zainstalowana na czystym dysku SSD, bez żadnych śmieci.
edit: po instalacji media pakiet do win 11 pro N i restarcie komputera uruchomił się :)
- pietryspol2 months agoSeasoned Newcomer
U mnie to samo. Instalacja przez Epic Games w połączeniu z apką EA. Net mam hiper szybki (20mb), więc instalowało mi się ok. 22 godzin :( A teraz taka wtopa "Problem z konfiguracją gry. Zainstaluj grę ponownie."!!!
Nic nie pomaga, czyszczenie cache, naprawa, gry, zmiana języka....
Czy nie można wypuścić dopracowanej gry?
- PaladynoS2 months agoSeasoned Novice
Witam mam pytanie
Czy problem został dostrzeżony przez EA? Wiele wątków na waszym forum wskazuje, że to coraz bardziej powszechny problem i może być związany z gryzącym się Antycheatem z najnowszym updatem Windowsa
- BUSHY_PL2 months agoSeasoned Newcomer
Nic nie pomogło, anulowałem abonament i odinstalowałem grę. To są jakieś żarty z graczy.
- EA_Kalina2 months ago
Community Manager
- BUSHY_PL2 months agoSeasoned Newcomer
Nic nie pomaga!! To juz 3 dzień jak nie można zagrać. Może jakies inne rady??