Nie mogę odbanować konta
Witam, jakiś czas temu moje konto zostało zhakowane, nie miałem do niego dostępu. Odpalając grę, którą kupiłem, okazało się, że jest ono zbanowane. [Nie wiem do tej pory za co]. Udało się odzyskać dostęp poprzez weryfikację, lecz konta nadal nie mogę odbanować, ponieważ muszę wytoczyć spór. Zadawałem różne pytania w dziale sporów, niestety otrzymywałem jedną i tą samą regułkę od EA, że nie ma tu żadnego problemu. Wysyłalem screeny z mailami i powiązany kontem Xbox [nie mam nawet tej konsoli, ani PC] i tego powiązania nie mogę usunąć. I teraz moje pytanie brzmi następująco co mogę dalej zrobić, skoro ciągle spotykam się z odmową.
Hej lewy1807
Jeśli Twoje konto zostało zhakowane to po pierwsze poproszę Cię o:
- zmianę dotychczasowego adresu email na koncie na taki (najlepiej nowy), który nigdy nie był na nim wykorzystany
- zabezpieczenie konta email dwustopniową weryfikacją logowania
- zabezpieczenie konta EA przez dwustopniową weryfikację logowania (najlepiej poprzez aplikację)
- zmianę hasła na koncie EA na nowe, wcześniej nie wykorzystane składające się przynajmniej z 12 znaków z wielkimi, małymi literami oraz znakiem specjalnym
Jeśli do Twojego konta przypisane są inne konta (Twitch, Discord etc) zmień powyższe dane na nich również. Swoje połączone konta znajdziesz dzięki tej instrukcji.
Wykonaj te kroki ponownie nawet jeśli zostały one przez Ciebie w którymś momencie wykonane.
Następnie skontaktuj się z nami ponownie poprzez czat, by odłączyć konta, które nie należą do Ciebie.
Jak skontaktować się z doradcą EA?
Oznaczę moją odpowiedź jako rozwiązanie.