Forum Discussion

PanBilze1's avatar
PanBilze1
New Novice
3 months ago
Solved

Zhakowane konto i problem z połączeniem adresu e-mail

Witam

W tamtym roku moje konto zostało zablokowane z powodu naruszenia regulaminu- co się okazało to nie była moja wina. Sprawdziłem sobie adresy e-mail i wyszło że moje konto EA nie jest zablokowane, ale konto połączone z PS4 już tak. Adres e-mail jest rosyjski, ni****@rumbler.ru zamiast mojego. Konto EA zostało zhakowane i ktoś coś zrobił,a ja dostałem bana. Najgorsze jest to że nie mogę przepiąć tego konta na moje,bo wyświetla się komunikat że jak to ja to wyślą kod..ale na ten rosyjski adres. Osiem razy próbowałem się skontaktować z EA- przez e-mail oraz formularz na stronie. Telefon nie istnieje- w sensie automat mówi że mam sobie poradzić przez internet,a to nie działa. Moje sprawy mają status Rozwiązany, ale konto nadal jest podpięte do rosyjskiego adresu. Zanim się dowiedziałem miałem EA Play,ale i tak nic nie mogłem zagrać bo mam bana więc kasa poszła na marne. Myślę czy nie skierować tego do rzecznika praw konsumenta,może on pomoże. Chcę tylko odzyskać moje konto- żeby ktoś zmienił ten rosyjski adres na mój albo całkowicie to odłączył żebym mógł połączyć się na nowo- oraz o usunięcie tego bana bo to nie moja wina. Nie chcę wierzyć,że tego się nie da,jeżeli ktoś z zewnątrz to zmienił to chyba firma potrafi to zamienić. Swoją drogą to polecam przyjrzeć się zabezpieczeniom bo chyba nie macie wystarczająco dobrych jeżeli ktoś może sobie takie coś zrobić. Żeby innych graczy to nie dotknęło. Za niedługo premiera BF6 ale nie zapowiada się żebym mógł w to zagrać. Ewentualnie jeżeli ktoś kupi ten produkt za 400 PLN,a dzień później ktoś przejmie jego konto to delikatnie mówiąc nie będzie zadowolony,że nie ma dostępu do produktu za który dał nie małe pieniądze.

Postaram się podpiąć w załączniku zdjęcia mojego konta- adresu e-mail oraz tego rosyjskiego co mi się wyświetla.

Pozdrawiam serdecznie 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 months ago

Hej RobMisiek76​ PanBilze1​ 

W momencie gdy ktoś przejął Wasze konto EA i zmienił adres email na koncie, na oryginalny adres email została wysłana wiadomość z linkiem umożliwiającym cofnięcie tych zmian. 

Pierwszym krokiem będzie odnalezienie tego adresu email i próba odzyskania konta samodzielnie. Jeśli Wam się to uda sugerowałbym zmienić adres email na koncie, hasło oraz włączenie dwustopniowej weryfikacji. 

Jak zadbać o bezpieczeństwo swojego konta EA

Jeśli link wygasł musicie skontaktować się z nami bezpośrednio poprzez czat. Podczas rozmowy zostaniecie zweryfikowani jako pierwotni właściciele konta i odzyskacie do niego dostęp. 

Jak skontaktować się z doradcą EA?

6 Replies

• Właśnie użeram się z tym samym problemem,daj proszę znać czy znalazłeś wyjście z sytuacji.Battlefield6 w napędzie ,a nie mogę zagrać

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej RobMisiek76​ PanBilze1​ 

W momencie gdy ktoś przejął Wasze konto EA i zmienił adres email na koncie, na oryginalny adres email została wysłana wiadomość z linkiem umożliwiającym cofnięcie tych zmian. 

Pierwszym krokiem będzie odnalezienie tego adresu email i próba odzyskania konta samodzielnie. Jeśli Wam się to uda sugerowałbym zmienić adres email na koncie, hasło oraz włączenie dwustopniowej weryfikacji. 

Jak zadbać o bezpieczeństwo swojego konta EA

Jeśli link wygasł musicie skontaktować się z nami bezpośrednio poprzez czat. Podczas rozmowy zostaniecie zweryfikowani jako pierwotni właściciele konta i odzyskacie do niego dostęp. 

Jak skontaktować się z doradcą EA?

• PanBilze1's avatar
    PanBilze1
    New Novice
    2 months ago

Udało mi się to ogarnąć- jak ponowiłem problem na stronie to w prawym dolnym rogu wyskoczyła opcja czatu- poczekałem 7 minut i w następne 30 minut wszystko naprawili. Trwało to tyle bo najpierw sprawdzili to zhakowane konto,potem zmieniali adres, musiałem potwierdzić i kilka informacji że ja to faktycznie ja. Teraz wszystko działa i mogę nadrobić zaległości, więc polecam odpal komputer/laptop i pisz na czat ( na telefonie gorzej mi się to robiło dlatego polecam lapka) i ktoś Ci to ogarnie✌️

• PanBilze1's avatar
    PanBilze1
    New Novice
    2 months ago

Już EA na czacie mi pomogło- potwierdzili że moje konto było zhakowane,pozałatwialismy formalności,nowy adres, informacje że ja to faktycznie ja i to moje konto i wszystko hula w najlepsze🙂

Featured Places