Brak możliwości weryfikacji konta i zalogowania się na konto EA app.
Mam pewien problem, mianowicie naprawdę długi czas temu zakładałam konto jeszcze na platformie Origin używając adresu e-mail z Interia.pl, do którego nie mam już dostępu. Nie wchodziłam przez długi okres czasu na skrzynkę pocztową, więc niestety moje konto zostało usunięte. Próbowałam się w tej sprawie skontaktować z pomocą Interia.pl i wysłali mi wiadomość, że nie ma możliwości odzyskania konta (treść wiadomości w załączniku). Aktualnie nie mogę zalogować się do aplikacji EA, ponieważ muszę zaktualizować adres e-mail na który wysłano mi kod weryfikacyjny. Podany e-mail został usunięty i nie mam możliwości sprawdzenia kodu. Czy istnieje możliwość, aby zmienić adres e-mail na nowy w inny sposób? Wysyłałam maile w tej sprawie do EA, jednak nikt nie odpowiada. Bardzo zależy mi na odzyskaniu konta, ponieważ znajdują się na nim gry, za które zapłaciłam niemałą sumę pieniędzy.
Hej Falek5526
Niestety poprzez forum nie będziemy w stanie pomóc w kwestiach związanych z kontem EA.
W tej sytuacji skontaktuj się z nami bezpośrednio, klikając ten link i wybierając opcję czatu.