Forum Discussion
Tak, dokładnie Service Pack 1
Dzięki za odpowiedź @Natalkolx23
Jeśli masz taką możliwość sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się po tym jak połączysz komputer za pomocą alternatywnego połączenia internetowego.
Ponadto sprawdź czy problem będzie pojawiał się po uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu, oraz (wcześniejszym) wyczyszczeniu DNS:
Windows 7
- Przytrzymaj naciśnięty klawisz Windows i naciśnij klawisz R (otworzy się okno dialogowe Uruchom).
- Wpisz cmd i naciśnij Enter (otworzy się okno wiersza komend).
- Wpisz ipconfig /flushdns i naciśnij Enter.
- Wpisz ipconfig /registerdns i naciśnij Enter.
- Wpisz ipconfig /release i naciśnij Enter.
- Wpisz ipconfig /renew i naciśnij Enter.
- Wpisz netsh winsock reset i naciśnij Enter.
- Uruchom ponownie komputer.
- 3 years ago
Niestety, ale i to nie pomogło ☹️ Dodatkowo nie wiem, czy trochę nie zaszkodziło, bo inne programy, które działały przed zresetowaniem DNS działały (np. CCleaner
i Avast<EDIT:Avast jednak działa>) teraz również przestały łączyć się z internetem - wyjątkiem jest Google Chrome.Mogę jedynie dopowiedzieć, że przy próbie wyłączenia Avasta w Konfiguracji systemu, automatycznie sam się na nowo zaznaczał, a Internet (po wyczyszczeniu DNS) połączył się w protokole IPv4 - nie wiem tylko, czy wcześniej również był ten protokół, bo nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Nie mogę również sprawdzić alternatywnych połączeń z internetem, bo internet mogę mieć jedynie „przez kabel”
- 3 years ago
Czy otrzymam jeszcze pomoc? Problem się nie rozwiązał, a jednak chciałabym w końcu w coś zagrać
- 2 years ago
Dalej czekam na jakąś pomoc. CCleaner jednak działa. Nic się poważnego nie stało. Dzisiaj spróbowałam zaktualizować aplikację za pomocą EA Updater i wyskoczył tam komunikat, że nie można pobrać instancji INetworkConnection dla jakiegoś adaptera GUID.
Na internecie znalazłam jak to niby sprawdzić i jest tam zapisane coś takiego (zamazałam tylko nazwę serwisu, bo nie wiem, czy to nie jest coś prywatnego):
Jeśli będzie taka potrzeba @EA_Kuba, to prześlę ponownie screeny z odsłoniętymi nazwami
About EA app Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 13 minutes ago
- 14 hours ago
- 19 hours ago
- 20 hours ago