3 years ago
EA APP nie widzi zainstalowanej gry w bibliotece.
Dopóki EA APP nie wymusiło na mnie zmienienia z Origina na to dziadostwo wszystko działało dobrze.
Odkąd mam tą aplikacje na komputerze nie widzi zainstalowanych Simsów 4 w bibliotece. Wyświetla komunikat: "Wczytywanie trwa dłużej niż zwykle. Poczekaj jeszcze chwilę, staramy się rozwiązać problem.". Tylko, że problem cały czas występuje i nie widać by go rozwiązano. Odpalanie gry z menu start też nic nie daje. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że grę aplikacja widzi dopiero jak ponownie uruchomię komputer, ale chyba nie na tym to polega, żebym po każdym włączeniu komputera, włączeniu aplikacji EA i zobaczeniu, że nie ma gry w bibliotece uruchamiać ponownie kompa. Origin działał mi bez zarzutu, a to, to jest jakaś parodia.
- @1977Richard1977
Jeszcze raz wyczyść cache EA apki a potem zrestartuj komputer. Sprawdź czy gra sie nie objawila wreszcie.
Jesli w dalszym ciągu tej gry nie będzie w Bibliotece skontaktuj się z doradcą EA i poproś aby sprawdzłl twoje konto
https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-poprzez-strone-EA-Help/m-p/5877452#M13